Gott Nytt År

Önskar er alla ett Gott Nytt År och att ni glittrar lite extra ikväll, det ska jag försöka ;-)

Kram!

2012

Har sett i en hel del andra bloggar en lista, som en slags resume över det gångna året och jag tänkte inte vara sämre, hihi. Fyller i den lite eftersom för jag är rädd att den tar lite längre tid att göra än vad jag har i skrivandets stund, och så får vi se hur det går helt enkelt, jag har sjukt dåligt minne så detta blir en prövning ;-)
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Lagade revbensspjäll till jul, det är väl det jag minns bäst eftersom att det bara är en vecka sedan hehe
 
Höll du några av dina nyårslöften?
Minns inte vilka löften jag gav, förmodligen att leva hälsosammare och tappa något kilo vilket alltid skiter sig ;-)
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, båda mina svägerskor fick barn i år
 
Dog någon som stod dig nära?
Emils farmor gick bort i somras, jag hade bara träffat henne några gånger men jag tyckte väldigt mycket om henne.
 
Vilka länder besökte du?
Inga alls
 
Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Energi och livslust (nej jag är inte självmordsbenägen men det har varit ett tungt år mentalt)
 
Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
Jag kommer alltid minnas Edvins första födelsedag, vi firade ute i trädgården med våra vänner med familjer, gott fika och ballonger i trädet. Edvin stapplade omkring på gräsmattan med sin lära-gå-vagn :-)
 
Vad var din största framgång 2012?
Har lite svårt att se någon framgång även om det alldeles säkert finns någon sådan, får fundera lite mer på den här :-)
 
Största misstaget?
Att jag reste bort några dagar med en väninna men det visade sig att jag inte alls orkade med det och fick bakslag med yrselanfall då jag kom hem och sen mådde jag väldigt dåligt under lång tid, fortfarande men det är fler dagar jag mår bättre nu än då.
 
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Yrsel och dåliga blodvärden
 
Bästa köpet?
Vi bytte bil, ett lyft även om denna är rätt gammal den med :-D
 
Vad spenderade du mest pengar på?
I love spending money! hehe Jag lägger nog rätt mycket på ytligheter som parfym, hudvård, kläder, barnkläder och inredningsdetaljer men å andra sidan dricker jag inte alkohol, röker inte, snusar inte, springer inte på krogen och åker taxi hem så jag kan unna mig lite lyx tycker jag ;-)
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Borde finnas en del men jag kan inte komma på något, inget stort men säkert en del små händelser :-)
 
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
Tirso Duarte med låten A lo loco titi.
 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts mer med mina vänner
 
Hur tillbringade du julen?
Hemma med familjen och några av våra föräldrar. En mycket lyckad julafton i lugnets tecken.
 
Favoritprogram på TV?
Har några favoriter, The walking dead, Bonde söker fru, Svenska Hollywoodfruar, Glamour (jag veeeet, kärringvarning hehe) tror det finns någon till men kommer inte på det just nu.
 
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hata är för mig ett väldigt hårt ord, jag vet inte om jag är förmögen att hata någon annan än den som mördar, våldtar och är ondskan själv. Jag hatar ingen men det finns absolut någon som jag tycker lite mindre om men det håller jag privat.
 
Bästa boken du läste i år?
Är kass på att läsa böcker, några år sedan sist och jag tror det var en bok av Mia Skäringer.
 
Största musikaliska upptäckten?
Jag har varit lite off i musikvärlden detta år och den jag först kommer att tänka på är Awa som vann X-factor, tror att hon kommer bli stor :-)
 
Något du önskade dig och fick?
Fårskinnstofflor :-D
 
Något du önskade dig men inte fick?
En underbar sommar
 
Årets bästa film?
Här sätts åter mitt minne på prov, sett många filmer i år men kan inte komma på någon som var riktigt bra.
 
Vad gjorde du på din födelsedag?
Det var nästan ett år sedan och jag minns inte alls, tror inte det var något speciellt.
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag mått bra hade gjort en stooor skillnad så klart
 
Hur skulle du beskriva din stil?
Klädstil? Jag gillar egentligen glammiga och lite rockiga kläder men sedan Edvin föddes har jag inte riktigt hittat tillbaka till min stil men det hoppas jag att jag gör under 2013 :-D
 
Vad fick dig att må bra?
Järnmedicin har hjälp så klart hehe och att jag har Emil och mina underbara barn <3
 
Vilken kändis var du mest sugen på?
Är faktiskt inte särskilt sugen på någon kändis :-O
 
Vem saknade du?
Min underbara mormor, fast det är 11 år sedan hon dog tänker jag på henne varje dag och saknar henne :-(
 
De bästa nya människorna du träffade?
Jag har inte träffat så mycket nytt folk under året som gått pga att jag inte mått så bra och mest varit hemma.

Ingen walking dead

The walking dead har uppehåll så jag får längta tills det börjar igen, kanske i februari? Trist men som tur är det Avatar på tv nu och den filmen gillar jag, får väl se om vi håller oss vakna tills den slutar. Vi har sett den tidigare så det är inte hela världen om vi somnar.
Nu är reklamen slut och filmen börjar, så...ciao! :-)

Ännu en sovmorgon

Hur har ni det idag? Själv fick jag min andra sovmorgon i rad och det tackar jag Emil för, välbehövligt då jag blöder som tusan och blir fasligt slut. Men snart är det slut på eländet för den här gången och då ska jag bjuda tillbaka på några sovmornar :-D

Igår hade vi ju äran att få gossa med 2 småkusiner, lite bebissjuk är jag nog hihi Först stannade vi hos Julia och Alex för att hälsa lilla Elsa välkommen till världen med några presenter. Sen fortsatte (helvetes-)färden mot Husum och Johanna med familj för middag. Lite sena blev vi då det blev snöstorm och så härlig snörök och trafik, det blev dödsångest som vanligt och jag svor över att vi satt oss för att köra och utsätta oss för detta men väl framme var det glömt :-D
Johanna hade lagat underbar Grekisk pytt som jag bara måste testa att göra själv, till det tzatziki och god sallad. Kom på att jag skulle tagit en bild på maten men det var inte mycket som var kvar då jag kom på det så det bidde ingen bild. Däremot blev det en bild på Anton och Edvin, ser ut som att Anton viskar något till Edvin hihi Färden hemåt gick betydlig bättre, mindre trafik och snön var lite tyngre då det blivit lite varmare så det blev inte så mycket snörök. Jag slapp sitta på helspänn hela tiden ;-)
Vi plockade upp Keyvan och hans kompis på väg hem och kompisen sov över. Hörde hur de tjattrade där uppe sent inatt, jag somnade nog runt tolv i alla fall.

Idag planerades nyårsmaten och vi åkte till Maxi för att trängas med halva Umeås befolkning, fy vad jag avskyr att handla då det ska trängas, men men, nu är det gjort och det känns sååå skönt.
Ikväll blir det defenitivt mys i soffan och se The walking dead, sen är det nog sängen som hägrar gissar jag :-) Men nu är det först lite middagsbestyr, klockan tickar iväg, hej hej så länge!

Svägerske-turné i snörök

Ett litet hej kommer här från mig. Vi ska strax åka iväg på en liten "svägerske-turné". Middag hos Johanna och då passerar vi Julia som för bara någon dag sedan fick komma gem från bb. Ja äntligen kom den lilla envisa tjejen ut, Elsa ska hon heta. Det är vad vi ska göra denna lördag eftermiddag och det blir 2 timmars bilresa så jag hoppas innerligt att det inte är en massa snörök, det ger mig riktig dödsångest hua! Hoppas du får en härlig lördag :-)

Vårkänslor

Äntligen fredag

Halv sju i morse "kuckelikuade" min egna lilla tupp så då var det morgon här med gröt till den lille och tassimokaffe och limpmacka till mig, och så slank det ner nån kaka visst. Blir skärpning efter helgen minsann, då ska kärlekshandtagen bort hö hö.

Kallt har vi det idag, minus 17 och på promenaden ut glömde jag ta på mig täckbyxorna, tur att Edvin somnade fort så jag behövde inte pina mig ute värst länge men oj så vackert det är ute. Tog några bilder med min i-Phone så jag lägger ut bild senare.

Jag har just suttit och shoppat lite på nätet, ingen rea men heller inga särskilt dyra grejer. Hade en kod på H&M som gav fraktfritt så då kunde jag inte låta bli att klicka hem ett rosa kakfat och ljusrosa ljuslyktor, en pyjamas till Edvin och några handukar med :-)
Jag har vårkänslor, helt galet då det fortfarande är jul. Jag har nästan lust att plocka ihop allt julkraffs men jag ska vänta, får hålla mig och ha något att se framemot med att byta gardiner och få in lite ljusare färger här hemma.

Idag kommer Emil hem, bara några få dagar som han har varit borta och bäst av allt är att han kommer hem till middagen vilket jag inte alls trodde :-D Det blir en mysig fredag med hela familjen samlad, underbart!

Sömntutan

Så här såg det ut hemma i soffan just innan middagen. Lille gubben klängde och klättrade på storebror och helt plötsligt somnade han, min lilla tröttfis hade bara sovit i bilen innan lunch då vi var iväg så det var inte konstigt att han var så trött :-)

Nu ska jag borsta gaddarna och hoppa i säng, ska försöka att inte spela så länge, jag har ju lovat mig själv att somna i tid!

December sol

Så här såg det ut på vägen då vi var på väg hemåt efter våra ärenden idag. Kändes helt fantastiskt att få solen i ögonen, känns bra länge sedan den var framme.

Trötthet, märkeskläder och hårfärg

Guuuud vad jag är trött, att kliva upp om mornarna är fruktansvärt tungt just nu. Måste försöka somna tidigare men det är ju så svårt då jag bara njuter av lugnet på kvällen och aldrig vill somna haha :-P Ska försöka ikväll, lovar mig själv det!

Emil är och jobbar, åkte igår morse vid halv fyra på morgonen, han kommer hem någon gång under fredagskväll eller natt, det återstår att se. Det blev ju i alla fall en betydligt kortare arbetsvecka då julafton var en måndag :-) Längtar!

Här hemma flyter allt på som vanligt. Igår var vi ute och drog Edvin på boben. Keyvan fick för sig att han skulle dra mig med så jag fick mig en liten åktur, kul var det hehe men tungt för Keyvan som fick mjölksyra ;-D Under eftermiddagen hade Keyvan en kompis här. Jag har suttit och försökt hitta rea-fynd på nätet men det har inte blivit så mycket. Hittade en fin Hummel dress som var nedsatt med 40% vilket jag tyckte var bra. Just märkeskläder brukar jag bara köpa då det är nedsatt (förutom overaller, vinterskor osv då jag tycker att det kan vara värt pengarna då vi har så lång vinter här uppe) annars blir det köp på H&M, Lindex och Kappahl där priserna är okej. Jag tänker likadant då det gäller kläder till mig själv. Just nu skulle jag verkligen behöva ett par nya vinterskor men jag får se hur det blir med det, är så mycket jag skulle vilja köpa och då måste det prioriteras, dessutom skulle jag behöva göra ett frisörbesök, skäms att säga det men det var inför Edvins dop jag sist jag klippte och färgade, dvs september 2011 hehe Sambon önskar att jag ska bli mörkhårig igen, vilket jag varit under många herrans år men då jag tröttnade på att alltid ha en utväxt och inte orkade hålla efter kändes det skönt att bli lite ljusare. Nu saknar även jag mitt forna jag så kanske det är dax att slå en pling och boka tid ;-)

Nähäpp, nu ska jag ut och skotta snö så vi tar oss ut med bilen, måste till affären och köpa lite mjölk.

Önskar er en fin torsdag!

Juldagen

Så var julafton över för den här gången. Vi hade det väldigt mysigt med god mat, tomte, klappöppning, ris a la malta, julklappsleken och ganska sent på kvällen då min mamma & Leif åkt hem ville Keyvan att vi skulle leka "skriva meningar" leken. Alla har varsitt pappar som man påbörjar en mening och viker ner och lämnar bara ett ord som syns och skickar vidare pappret medsols så nästa person får skriva vidare på meningen och så fortsätter man så tills pappret är fullt och då läser alla varsin historia, blir heltokigt och vi skrattade så tårarna rann :-) När klockan var tolv var vi alla trötta och gjorde natt, nöjda och belåtna. Emils pappa och lillebror sov över så idag fick vi en riktig mysmorgon och Edvin fick leka med alla sina presenter tillsammans med farfar :-) Nog känns det i magen att man blandat på tok för mycket mat och smarrigheter men det är väl värt det, i januari brukar det ju bli andra bullar och man försöker leva lite sundare, i alla fall i någon vecka ;-) Emil ska jobba tre dagar och det känns trist men de dagarna borde gå ganska snabbt tycker jag, sen är han ju hemma en hel vecka igen. Då ska nyår firas och så har vi ett födelsedagsbarn i slutet av den veckan, Keyvan fyller tonåring, herre gud, 13 år sedan jag gick höggravid med han, otroligt :-) Några bilder från julafton:

Önskar alla....

...en riktigt God Jul. Här är vi så gott som klara med allt och väntar att gästerna ska börja droppa in lite smått :-) Vilken vacker jul vi har i år, fantastiskt! Sköt om er och varandra <3

Uppesittarkväll

Som två pensionärer sitter vi inlindade i varsitt täcke och spelar bingo lotto. Önskar er en trevlig kväll!

Janssons

Då kan jag bocka av Janssons, doftar underbart och det känns svårt att hålla sig till imorgon men den som väntar på något gott.....väntar ALLTID för länge he he :-D

Dan före daoppardan

Blev lite väl sent för min del igår kväll innan jag kom i säng. Hade djupa samtal med Keyvan fram till klockan var 23 och då skyndade jag i säng eftersom att jag visste det var jag som skulle upp i ottan med lille gossen idag. Väl i säng var jag bara "tvungen" att spela lite song pop och backgammon, vips var klockan 00. Inte så smart och det får jag sota för idag. 6 timmar är fööör lite för mig så jag lär vara en riktig kärring idag ;-) Idag ska ju revbenspjällen lagas, janssons frestelse fixas och skinkan griljeras, plus att det ska städas lite så vi inte behöver mer än dammsuga imorgon på självaste julafton. Med 2 lurvpellor i huset måste det dammsugas varje dag, även julaftnar ;-) Och så ska Keyvan köras till sin pappa, tror vi måste stanna på macken och köpa lite ved och pepsi max, lillen skall underhållas, hundar ska rastas, middag ska lagas men sen.....sen jävlar i mig ska vi bara mysa i soffan och spela Bingo lotto som 2 pensionärer hehe Jag vill gärna se The walking dead som börjar kl 22 så jag hoppas bingo lottos uppesittarkväll är över då och är det inte så får vi rätta lotterna i efterhand för The walking dead ska bara ses, älskar den serien men vågar bara se den då Emil är hemma, ja, jo, jag är ganska mörkrädd ;-)

Bilden är på min mamma och mig från i höstas.

Rocky road

Shit vad gott, tror jag dör. Har smakat detta tidigare men aldrig gjort det själv, var dock busenkelt och det här tillsammans med Bounty julgodiset blir mina favoriter denna jul :-)

Dan före dan före doppardan

Så var det lördag och julafton är om 2 dagar, sjukt vad dagarna går. Jag har fixat Rocky road godis och Keyvan har bakat pepparkakor igen, doftar såå gott :-) Jag är så gott som klar med fikabröd och julgodis nu, ev blir det en sort till men jag tycker det räcker gott och väl med det som finns. Dock tycker Keyvan att det aldrig kan finnas för mycket godsaker ;-)

Min fredag

Dagen inleddes med julmatshandling på Maxi. Vi var på plats klockan 9 men det var rätt mycket folk ändå, så klart blev det avstämning i kassan så det var bara att packa upp allt. Tycker det blir avstämning ganska ofta trots att vi aldrig fått någon anmärkning, typ var femte gång. Är det så för alla? Som tur var misstämde ingen denna gång heller och det går ju ändå an då man är två som hjälps åt med uppackning och nedpackning :-)
Dagens bak blev falska potatisbakelser, tycker de passar utmärkt till jul.

På eftermiddagen kom svärmor och Thomas för att lämna/hämta julklappar, 27 mil har de åkt och blir lika långt för dem hemåt ikväll. Det tar sin lilla tid då hon har 4 av sina barn runt Umeå & Övikstrakten och ska stanna hos alla :-) Jag hade beställt glas från Ikea med dem, och de invigdes till kvällens tacomiddag. Tyvärr stannade de inte över middagen då de hade bråttom vidare till döttrarna. Min svägerska som vi trodde skulle bli igångsatt idag blev hemskickad och ev blir det på söndag, ser allt bra ut blir det på onsdag. VAA??? Vi vill ju träffa Lill-kusinen snart ju! Inte mycket att göra än att vänta.

Nu sitter vi bänkad framför Postkodsmiljonären, i alla fall jag, Emil ligger och har visst slumrat till. Edvin sussar sött i sin säng och Keyvan sitter uppe i sitt rum och spelar, vovarna ligger utslagna lite här och var :-)

Ha en fin fredagskväll och mys lite extra så här på årets mörkaste dag!

Just nu

Vi är ute på gården och skottar och busar.

Bloggkärlek

Sitter och försöker ge min stackars blogg lite kärlek. Jag har ju inte haft den här bloggen så länge, bara några månader. Hade en annan blogg mellan 2008-2009 men jag vill inte ta upp den igen. Kikade in där för ett tag sedan och ville bara sjunka genom jorden, tänkte först att jag skulle ta bort den men en liten del av mig kände att det ändå är lite kul att kunna gå tillbaka och läsa lite. Mitt liv nu och då är väldigt olika :-)
Hur som helst känns det som att jag behöver putsa till lite här på bloggen, har just länkat till några av mina favoritbloggar som jag följer. Tycker själv att bloggar med bilder är roligare att läsa så jag ska bli bättre på det och så ska jag försöka slänga in någon bild på mig själv emellanåt, bara det att jag känner mig så jäkla ful alla dagar hehe ;-) så det får jag jobba på helt enkelt.

Dagen har i övrigt gått i ett, hunnit med att baka 2 sorters julgodis, dammsög hela nedre våningen, tvättat, fixat middag och så var vi ute och busade i snöhögen. Emil puttade mig så jag for bakåt och tog mig inte upp, gud va jag skrattade hehe kände mig som ett kylskåp ;-)
Nu är det snart läggdags för guldklimpen och då får vi lite lugn här i huset, kanske tina upp någon saffransbulle och koka lite te.
Ha en fin kväll!

Bounty kulor

Idag blev det Bounty kulor, om man som jag gillar kokos är de här super goda :-)

God Morgon

Edvin stod och gastade i sin säng klockan sju i morse, pappan gick upp och jag låg kvar och drog mig i sängen 10 minuter extra, skönt! Vi somnade runt 22 igår så vi har fått sova 9 timmar inatt, helt underbart. Då kan man ju tycka att det borde hända en massa här hemma i dag, ja vi får väl se, lite bakning blir det allt och några paket ska hämtas ut på posten. Keyvan är i skolan idag och kommer hit då han slutar, då har jag mina två älskade barn hemma och då känner jag mig hel igen <3

Vinsten

För några dagar sedan vann jag en tävling och fick välja produkter till ett värde av 200 kr hos LillaGrodanDesign. Detta är vad jag valde. En fleecefodrad mössa med bilar på till lilla gubbe, en dreglis med blommor och vanthållare i rosa leopardmönster och dessa blir presenter till svägerskans bebis som snart tittar ut, om inget händer innan fredag så blir det igångsättning då.

Decembers Glossybox

Äntligen fick jag månadens Glossybox. Denna gång följde detta med:

Duschcreme från Anatomicals
Body lotion La Sultane de Saba
Eye shadow So Susan
Nagellack i guld från Zoya
Bronz face cream ACO
OCH
2 fria månader VIAPLAY

Ska bli spännande att testa detta, inget med wow faktor men det guldiga lacket passar ju extra bra nu i jul och nyår :-)

En lugn stund

Sitter och pausar och hör tvättmaskinen jobba för fullt, vilken lyx att ha en sådan va ?
Lille gubben sover ute i vagnen och pappan har tagit sig en sväng på skotern. Skönt att vara ensam och känna lugnet fast lite smått stressad känner jag mig ändå över det som är kvar att fixas med. Nu på morgonen gjorde jag det första julgodiset, Twix godis, är inte riktigt färdig med det än då den står på kylning och sen ska det smältas choklad och hällas ovanpå. Har aldrig gjort dessa men jag tror de kommer smaka gott, jag blandade ner lite kanel i kolasåsen så blir det lite mer juligt.

Min stora kille är hos sin pappa och där har de haft magsjuka, trevligt värre, urk! Ev kommer han hit imorgon men jag vill inte att han kommer för tidigt för blir vi smittade ligger vi över jul och det känns mindre kul då vi ska hålla i julaftonen i år. Dessutom lider jag av kräkfobi och det är väldigt ångestladdat för mig att bara höra ordet.

Har inte så mycket att komma med här i bloggen just nu känner jag så jag återkommer lite senare :-)

Pustar ut

Äntligen har jag satt mig ner i soffan, har typ stått i köket hela dagen känna det som. Blev lyxchokladrutor och saffransbullar med choklad och mandelmassa. Får se vad det blir imorgon om jag hinner. Min mamma kommer och är här hemma med Edvin så Emil och jag kan åka iväg och handla de sista julklapparna i lugn och ro, skönt!

Nån har visst provsmakat, inga skönheter men ack så goda.

Deg på jäsning och vinst

Har en saffransdeg på jäsning så jag fick lite tid att titta in här nu.
Jag är med och tävlar i diverse blogg-julkalendrar men brukar aldrig vinna men idag fick jag ett mail om att just jag har vunnit :-D Skitkul ju!
Vinsten är ett presentkort på 200 kr hos lillagrodandesign.se och det var hos denna donna vann jag nilssonpettersson.blogg.se (Drömmen om 11 barn)
Snabb som jag är har jag redan shoppat upp det hihi
Är så himla glad att jag vann, tack :-D

Matshopping

Idag var vi smarta och gav oss iväg för storhandling på morgonen, jag avskyr att handla då man måste trängas. Så nu har vi inhandlat det mesta som skall ätas på julafton men det blir en handling till innan dess. Nu blir det att ställa sig och fortsätta med julbak och godis, vilket är ganska kul :-)

Detta är julgodiset som skall göras:
* Rockyroad
* Bounty-bollar
* Chokladbräck med polkagris
* Twix julgodis
* Vita nougatgömmor

Hej så länge!

Shopping

Blev inte världens bästa bilder på kläderna, dumt att jag inte tog bort dukarna för de gjorde så att färgerna på klänningen inte riktigt kom fram.

Hur som helst ska jag iväg och shoppa lite med E-L om en stund. Minns inte när vi gjorde det sist, jo kanske var det i början av juni då vi var i Stockholm? Evigheter sedan så det är på tiden. Jag hoppas på hitta julklappar till Keyvan och Emil, skulle kännas skönt att få det gjort.
Jag har alltså hoppat ur mjukisbyxorna även idag, kors i taket, två dagar i rad ;-) Måste avvänja mig denna slapphet då jag egentligen är väldigt mån om hur jag är klädd och ser ut men den här mammaledigheten i kombination med att jag inte mått så bra har det ytliga blivit ganska oviktigt, på gott och ont, för nog tusan är det kul att få känna sig fräsch och lite snygg nog.
Nähäpp, nu ska jag logga in på banken och kolla hur mycket jag kan shoppa för.
Ha en toppen dag!

Molo klänningen

Ja men det gick ju som jag trodde, inte alls men här kommer den fina Molo klänningen

Barnkläder

Fyndat lite barnkläder på nätet, den randiga är Katvig och den med bilar är Småfolk. Båda kostade 129 kr st, ordinarie pris 249 kr st. Kap! Beställde även en klänning till svägerskans ofödda flicka, ja vi får ju hålla tummarna att det faktiskt är en tjej hihi Det är en Molo klänning. Ska försöka få med den bilden i det här inlägget oxå men hittills har det bara gått med en bild från mobilen, annars kommer den bilden i ett eget inlägg.

Dagens under

Jag har hoppat ur mjukisbrallorna, detta måste dokumenteras för det är vääääldigt ovanligt. Lite suddig bild men va tusan, de få duga ;-)

Why?

Fattar inte varför inlägget jag skrev nyss blir i ett enda stycke då jag hade delat upp det i 3 stycken :-S

Lucia

Lille herrn väckte mig strax efter kl 6 och då kröp vi upp i soffan och mös en liten stund innan det blev dags för gröt. Lite luciafirande på tv hann vi med innan Keyvan kom ner och ville se julkalendern. Måste erkänna att jag inte direkt har någon julkänsla. Trodde den skulle komma med Lucia men det gjorde den inte, snopet men den kommer när den kommer helt enkelt, OM den kommer. Det har börjat snöa igen, igår skottade jag 2 gånger och det lär bli en gång ikväll. Snöiga dagar (speciellt om det är blötsnö som är tung) är det en klar fördel att inte bo i hus, i alla fall om man är ensam 50% men det har ju sina fördelar oxå som tur är. Några julklappar beställde jag igår på nätet, blev bara till lillen så det återstår ju en del, suck! Nästa vecka då Emil är hemma får vi fixa det och kanske kan min mamma vara barnvakt så får vi göra bort det i lugn och ro. Sen blir det att förbereda lite julmat och baka massa kakor och julgodis. Vi firar hemma hos oss i år och blir 6 vuxna och 2 barn, ev kommer Emils lillasyster med sambo och deras för tillfället ofödda bebis (blir igångsättning på måndag om hon inte tittar ut innan dess) De kommer om de mår bra och orkar, vi får se helt enkelt.

Ny för i år

På grankvisten

Sömn & julklappsångest

Hej där!
Har sovit gött inatt, somnade vid kl 22 och vaknade kl 7. Var upp vid halv ett då Edvin skrek men det var bara tutten som ploppat ut så jag kunde lägga mig och somna om direkt efter att jag pluggat in den i hans lilla mun. Vintertid behöver jag sova runt 9 timmar per natt och under det ljusare halvåret 7-8 timmar, då funkar jag som allra bäst. Att få sina 9 timmars sömn med småbarn hemma är ingen självklarhet, i alla fall inte sammanhängande. Jag är duktig på att lägga mig i tid då Emil är borta och jobbar men då han är hemma känns det som att man vill få så mycket vakentid tillsammans som det bara går. Tur är då att vi kan turas om lite och ge varandra sovmorgon :-)
 
Jag börjar få lite lätt julklappsångest, om mindre än 2 veckor är det julafton och jag har inte köpt så många än, hjälp! Får nog bli att spana runt lite på nätet och se om jag kan beställa, smidigt och bra i så fall. Men det får bli då lillen sover sin nap för det är lite svårt att koncentrera sig då han far runt här :-D
 
Bilden är från augusti 2011, Edvin var bara några veckor gammal och sitter med finaste storebror Keyvan

Bak

Blev lite julbak här i eftermiddag, bäst att börja i tid så det inte blir så stressigt men det finns ju alltid en risk med det och det är att det är slut innan julafton. Skynda ner i frysen alltså!

Kaffetåren den bästa är av alla jordiska drycker

Dra åt skogen, vad gott det var med kaffe nu. Har typ bara druckit te i 2 veckor. Förutom då Emil har varit hemma har jag tagit mig en liten skvätt då han kokat, i vanliga fall dricker jag alltid kaffe till frukost men då jag är sjuk smakar kaffe urk. Men nu var det sååå gott, mmmm. Saknar mitt tassimokaffe men apparaten måste avkalkas, har jag tur kommer rengöringskapslarna idag, beställde från nätet förra veckan. Så smidigt att bara trycka på en knapp motför att skölja ur den där perkulatorn och måtta upp kaffet och för att inte tala om den tid det tar att vänta då man bara vill ha sitt kaffe nuuu. Emil tycker tassimokaffet smakar dåligt så han kämpar på med perkulatorn han ;-)

Bilder

Några bilder från helgen som gått.

Krånglande app

Lite frustrerande att det inte går att mobil-blogga, måste vara något fel på appen eller nåt. Är ju så smidigt och enkelt från mobilen då alla bilder tas med den och inläggen är ju lite roligare då det finns bilder till :-)

Här hemma känns det lite tomt nu då Emil åkt iväg, tur att jag har mina underbara barn och vovar i alla fall. Keyvan står och bakar pepparkakor så det doftar väldigt gott, riktig juldoft.
Jag gör det enkelt för oss med middagen, blir färdig risgrynsgröt, ibland måste man få ta genvägar tycker jag.
 
Ps. Inte så snyggt med en innerkruka som är större än ytterkrukan, I know hehe Ds

Tidig julklapp

Igår kom svärfar och Rigmor för att lämna älgkött, en kasse med färs och en kasse med blandade bitar, bl.a entrecote och fransyska. Färsen är det ju inga problem med men i övrigt är jag helt kass på tillaga kött men det är så klart för att jag sällan gör det men nu får jag allt leta reda på läckra recept och se till att lära mig.
Tack för julklappen :-)

Middagen igår blev grönsaker (sötpotatis, potatis, palsternacka och broccoli) i ugn och till det stekt lax. Sååå gott!
Kvällen tillbringades i soffan med lite karra och underbara "så mycket bättre". Vill inte att det ska ta slut men som tur är, är det ett avsnitt kvar.

Idag står storhandling på schemat och sen i em åker Emil iväg för att jobba, längtar redan till på lördag då han kommer hem igen, hoppas den här veckan går fort, fort, fort :-)

Lördag

Fick sovmorgon till klockan nio, så jädra skönt, nu är det i bästa fall en vecka till nästa sovmorgon men det är ju något att se framemot om inte annat.

Idag myser jag omkring i stickad klänning, vinröda leggings och stickade tjocksockor som ser omaka ut, hehe men vad gör väl det då de värmer så gott :-)
Nä nu är det lunch för liten och sen ut på promenad i härligt vinterväder.
So long!

Amaryllis

Min Amaryllis håller på att slå ut, hoppas den inte vissnar innan självaste julafton, hur länge brukar de blomma?

Vit bakchoklad

Nä men seriöst, vad trött jag blir på mig själv. Gått och nallat vit bakchoklad, ja du hörde rätt, här är det inte någon lyxig 70% choklad inte, nä gluffsig som man är går ALLT ner, bara det är sött. SUCK på mig själv!

Fredags morgon

Här var vi uppe med tuppen denna morgon men jag kan inte skylla på lilleman. Det var Emil som ställt klockan på 5 för att han skulle åka till Arvidsjaur och köpa en bil. Så det var bara upp och hoppa och köra han till tågstationen men det visade sig att tåget var några timmar försenat, nähäää men vad ovanligt då. Då blev det buss hela vägen upp men det ska nog gå bra det med.Får väl se när han dyker upp här hemma igen, blir säkert under eftermiddagen eller mot kvällskvisten.

Ikväll är det final i X-factor, av de som är kvar hoppas jag att Awa vinner, så duktig tjej, jag är riktigt imponerad :-)
Nä nu sliter nån i mina byxben så det är bäst att avsluta.
So long!

God Morgon!

Eller god vet i tusan om den är men morgon är det i alla fall hehe.
Lille gubben väckte sin urtrötta moder halv sju, jag är tacksam att klockan ändå var så pass även om jag tycker att allt före sju är en synd. Hatar att vakna med huvudvärk, denna jävla konstanta huvudvärk, mest troligt är det förkylningen men jag har haft ganska mycket huvudvärk i sommar och höst i kombination med yrseln och ont i nacken men just nu är det ju lite svårt att veta varifrån den kommer.

Såg att det var en del knasiga stavfel i förra inlägget men jag hoppas det går att förstå ändå, orkar nämligen inte ändra till det, så lat är jag, jajamensan!

Shopping och julgransutsmyckning

Det blev några timmar på stan idag, gick riktigt bra förutom att jag blev andfådd av ingenting. Tur att jag hade tagit en Ipren innan jag åkte. Mycket fick vi gjort jag och Ann, lite julklappar och så jagade jag ljusslinga till granen men jag hittade ingen som jag gillade. Blev lite shopping inne på Presenta där jag köpte fyra rosa tallrikar och en rosa skål "ostron" ur serien Mateus. Man vill ju ha alla färger och modeller som finns hi hi

Då Keyvan kom hem från skolan satte han ihop julgranen och vi klädde den, lite mer jylländska nu då den är uppe, men den har bara en ljusslinga (brukar ha två) så den myser inte så mycket vilket stör mig lite men jag får stå ut med det den här julen helt enkelt, allt kan inte vara perfekt. Nu har jag lagt mig, har huvudvärk men det blir ingen fler tablett idag. Hoppas den här förkylningsskiten går över nån gång.
Nä nu blir det Natti Natti, sov så sött!

klagomål, sängbord & saffransbullar

Har jag sagt det förr, att jag är förbaskat less på min hosta ?? Hur länge ska det hålla på ? Är less att må som en pissråtta. Ska på stan imorgon med Ann vilket jag ser framemot men huuuur ska jag orka ? Oj vilket klagande det var här på bloggen idag, sorry.

Tidigare idag åkte jag och Emil till Jysk, jag hade sett billiga sängbord där, som inte är särsklit vackra men betydligt finare än de pallar vi haft som substitut. Nu ser det lite mer ordentligt ut och nu drömmer jag om att få byta sängram men vi har en del annat som känns viktigare att fixa.

På eftermiddagen tvingade jag mig själv att baka saffransbullar, å vad det doftar gott då man bakar. En och annan bulle slank ner i magen och om jag känner mig själv och min familj rätt är det nog bäst att skynda sig ner i frysen med allt :-D

Deg på jäsning

Måndag

Vi har veckohandlat idag, så perfekt att göra det en måndag mitt på dagen, inte så där kaosartat som det kan vara en lördag eller söndag som vi annars oftast handlar på. Skönt i alla fall att ha det gjort, mår inge vidare idag heller, ont i skallen men jag tycker att jag ätit så mycket tabletter senaste veckorna så jag vill undvika så gott det går.
Inte så mycket annat som händer så jag bjuder på en bild från mitt rörigabadrumsskåp, bara för att :-)

Ljusnät

Idag var vi iväg till Rusta för att köpa ljusslingor till granen men hittade inte vad jag vill ha. Istället blev det ett ljusnät som Emil satt upp på husväggen, lyser upp fint då vår gård känns mörk. En ljusslinga ska upp på garaget oxå men det blir imorgon, var lite kallt om fingrarna i minus 10 grader :-)

Nu kommer vintern

Snöstorm var det här. Hoppas det inte blir besvärligt för Emil att köra hem från jobbet ikväll, är ju runt 20 mil han ska köra med sin lilla skruttbil. Alltid ska man vara orolig över nåt.