Djuprengöring

Förtränger hostan från h-vetet och fräschar till mig lite, imorgon kväll kommer ju Emil hem, som jag längtar.

Köksfönstret

Underbara fredag

Så har underbara fredag kommit, nog för att det inte spelar så stor roll för en som är mammaledig men det är ändå något speciellt med fredag, något förväntansfullt. Tidigare om åren kunde det vara för att man skulle ut med tjejkompisarna på olika trevligheter, eller bara få pusta ut efter en veckas arbete med sovmornar och pyjamas hela helgen. Just idag hade det vart himla härligt med just sovmorgon, kanske får jag det på söndag då Emil kommit hem, fast han är rätt trött då han kommer hem efter en veckas arbete så vi får väl se vem av oss som drar det längsta strået. Det bsolut längsta strået drar förstås alltid lilleman hehe

Funderar på om jag ska greja på lite med julen här hemma fast jag känner mig helt slut om jag ska vara ärlig, denna förkylning asså, viiik hädan för nu är jag LESS. Nä, jag slappar vidare och tänker att det kommer en dag imorgon med.
Tjolahopp!

Torsdag idag

Host, host, det ger sig aldrig, skithosta! Händer inte så mycket här hemma, bara samma vanliga. Ska åka och hämta Keyvan från hockeyträningen 18.15 och sen blir det bara skynda hemåt och göra kvällsrutinerna med Edvin, men det är ju ett tag kvar till dess. Lilleman sover ute i vagnen, det bet ganska bra ute idag så jag la en extra filt på honom så han inte behöver frysa. Jag tycker det är skitsvårt det här med hur mycket/lite kläder de ska ha då de sover ute, åkpåsar filtar osv. Blir inte klok på det.

Nu är det bara några dagar kvar tills Emil kommer hem från jobb, han har återgått till att jobba varannan vecka nu och även om veckan han är borta känns lång blir han ju hemma en vecka och vi får tid tillsammans allihop, det väger liksom upp.
Önskar bara det var lördagkväll NU hehe

Novembers glossybox

Idag fick jag månadens glossybox, som vanligt kul och den här gången känner jag mig hoppfull med innehållet, lite skeptisk till mascaran från Oriflame men jag ska testa den. Nä nu ska jag ta en liten kvällsprommis med hundarna innan bonde söker fru börjar. So long!

Lägesrapport

Jag mår som en rutten lurk, denna hosta gör mig galen, blä. Svinkallt ute som grädde på moset då man bara vill ligga under täcket, är egentligen inte jätte kallt, minus 5 grader men det blåser så det var vääääldigt kall luft men nu är det momentet över, hundarna är rastade och lillen sover i vagnen och jag kan återhämta mig lite :-)
Roligare än så här blir det nog inte idag, skulle tagit mig till affären för att köpa te och halstabletter men jag får se om jag orkar. Nackdelen med att bo som vi gör nu är att inte ha nära till någon affär, I hate it! Jag är en ganska bekväm människa som vill ha nära till allt och livet ska vara så enkelt som möjligt när det kommer till att kunna lösa det så kallade livspusslet, just nu är det ganska dåliga förutsättningar för det.
Nåja, det kunde ha varit värre, nu ska jag fixa mig lite te med lite honung.

Dagens klädsel

Gummistövlar Tretorn, urtvättade plyschbyxor av okänt märke, vinterjacka Didrikson. Tjusigare än så här blir det inte för denna hostande morsa idag, glamouröst värre, he he ;-)

Förkylt

Sitter och hostar här i soffan framför solsidan, skit förkylning. Igår var vi på bröllop och dop, så typiskt att då man för en gång skull verkligen kan få klä upp sig och känna sig snygg, ja då är man hängig och måste knapra ipren, det gör en inte snygg ;-) Men kul var det ändå och lille Anton var så söt och så nöjd :-)
Nä nu börjar solsidan igen :-P
Hej så länge!

Mitt allra första handgjorda kort

Ja som rubriken säger så kommer här resultatet på dopkortet jag gjort inför morgondagens dop, mitt allra första egengjorda, inte så hög svårighetsgrader på denna och kanske lite "blek" men jag känner mig rätt nöjd ändå :-) Nu ska jag sätta igång med bröllopskortet som oxå är till i morgon :-)

Ljustider

Har tänt ljus och myser i soffan med liten.

Äntligen

Så där ja, nu har jag ätligen strukit gardinerna, ska bara se till att få upp de nya hissgardinerna oxå. Tidigare i höst hade jag köpt 2 lampor från Ikea som jag tänkte ha i köket i jul, nu då jag testade hänga upp den ena kändes det helt fel, suck. Får kanske tänka om och hänga dem i något annat rum eller så får jag helt enkelt stå ut. Det är skenet jag inte gillar, led belysning med vitt sken, jag föredrar varmt sken :-S Vilka bekymmer va? ;-)

De hänger där än...

ostrukna (säger man så, låter lite konstigt men ostrykna är väl ändå inte rätt?) och ser för bedrövliga ut, suck, men imorgon kommer Emil hem efter denna arbetsvecka och då har jag inga ursäkter. Såvida jag inte blir sjuk, känner av nåt i kroppen men jag hoppas på kunna sova bort det och vakna pigg som en spigg imorgon (skulle inte tro det va) he he

Tjing!

Julinspiration

Så här fin liten gran skulle jag vilja ha på vår bro. Bild tagen från tidningen Allt i Hemmet.

 

Väntan och ostrukna julgardiner

Så där ja, efter några timmar lyckades jag få ihop en beställning med mer scrapbook prylar. Ja det tar sin lilla tid då Edvin skall passas upp plus att jag inte är så hemma på scrapbook området och behöver verkligen kolla igenom noga så jag inte missar nåt, vilket jag säkert gjort ändå :-P Längtar att få sätta igång, har påbörjat med planeringen lite med det jag hämtade igår men utan lim är det lite svårt att fullfölja hihi Just nu sover den lille busen och jag dricker kaffe och njuter av tystnaden, förutom durret från diskmaskinen då men det känns ju nästan bara hemtrevligt :-D

I söndags satte Emil upp gardinstängerna i köket och jag slängde upp julgardinerna ostrukna, bara för att se hur det skulle se ut, de hänger där än, ostrukna....kanske får det bli mitt mission att göra i em, stryka gardiner :-) ja, så får det bli!

Scrapbooking

Jag har just hämtat ett paket innhållande scrapbooking grejer som jag beställde igår. Vi ska ju på bröllop och dop på lördag och jag tänkte testa och se om jag lyckas skapa något eget, vi får väl se. Inser att jag inte har klister och annat som man behöver så det får nog till att bli en till beställning och hoppas på att det hinner komma till på fredag :-P

Lite dålig bild men den får duga :-)

Tomtenisse

När mamma tar fram kameran och ska ta tomtebilder tar Lillen fram sin sämsta sida ;-)

Efter regn kommer solsken

Förra veckan var en riktig skitvecka, tillbringade ett par dagar på en madrass på golvet och masade mig bara upp då jag var tvungen, dvs ut med hundar, byta blöja, fixa frukost, lunch, mellis, middag osv. Skönt att lillen tycker det är ganska mysigt att mysa med mig och vi låg och läste i lite böcker och han hämtade leksaker som vi lekte lite med :-)
Som tur är hade jag en riktigt bra dag igår, jämfört med förra veckan och tog mig till och med ut för att köra bil. Åkte och hämtade stor killen på skolan och så åkte vi till Intersport för att han skulle köpa en mössa. Jag köpte en jätte fin dunjacka till lillen, ett tränings gummiband till mig (som jag hoppas att jag kommer använda flitigt ;-) ) och så hade de två-pack puma kallingar för halva priset som jag ska ge i julklapp åt Keyvan.
Sen var det bara att åka hem och ställa sig vid spisen, idag bjöds det på spagetti och köttfärssås.

Här är en av bilderna på Edvin som vi beställt från då vi var hos fotografen (Sandro) Gulleplutten min!

Min fredag

Idag hade jag sovmorgon, välbehövligt då jag i veckan tillbringat de flesta nätterna på en madrass med lillen. Det betyder ganska dålig sömn, han ska nämligen pilla i mina öron och hår för att somna och detta är inte särskilt skönt då man bara vill SOVA ;-) Hur som helst klev jag upp vid nio och då var alla andra uppe. Svärmor och hennes karl har sovit här en natt då de skulle åka till Arvidsjaur och vi bor precis mittemellan kan man säga så då behövde de ju inte köra allt under en dag. Jag tycker det är så kul då de kommer hit, synd att det inte är oftare :-) När de åkt tog vi oss en långpromenad i skogen och bilden på Fanny tog jag då, tycker att hon blev så söt :-) Då Edvin vaknat bestämde vi oss för att göra bort den förbaskade handlingen, lika dryg som vanligt men det underlättar lite med självscanningen :-) Hem, packa upp, packa in å hej å hå ;-) Middag blev i alla fall kebabskav, puita, pommes, grönsaker och sås, uppskattades av oss alla. Jag va så jäkla sugen på pommes så jag sket i pitan :-) (inte bokstavligt då rå he he)
Och nuuu ska här mysas fredagsmyyyyyys minsann, pepparkakor med ädelost och så chips ;-) Go kväll!

Dessa skitdagar

Senaste dagarna har det vart yrsligt och klick i öronen och ont i ryggen, tycker det är så trist att prata om det, lite mer så där att om jag inte pratar om det finns det inte...fast jag känner ju allt.

Nåja, känns som en skitdag men Emil har i alla fall kommit hem nyss och gått i säng efter nattens jobb. Så skönt att han är hemma och jag har någon att dela ansvaret med. Just nu jobbar han borta 4 nätter och är hemma 3, skall vara så här till årsskiftet så vitt jag vet, då blir det nog jobba borta en vecka och vara hemma en vecka.
Idag ska jag i alla fall åka och hämta hem storkillen som varit hos sin pappa en vecka, känns som allra bäst då alla är samlad här hemma <3