Rent hus, Nya skor och Escadas sommardoft 2014

Så där ja, nu är det himla rent och fräscht här hemma. Frågan är bara för hur länge ? Med två fyrbenta hårmullor kan jag säga att det inte lär synas om någon timme när den svarta soffan blir alldeles vit. Såååå, om det nu är någon där ute i cybern som tycker att jag har städmani så kan jag lugnande säga att nej, det har jag inte. Jag har två hundar, det räcker. Det ÄR skillnad på att ha hund och att inte ha det helt enkelt, men det behöver jag ju inte förklara för er smartnosar :D
 
Här kommer bild på de svarta fodrade Vagabondskorna jag fyndade på Nilson. Ordinarie pris för dessa var 1199 kr och jag köpte dem på rea för 799 kr. Jag fick alltså två par vinterskor för priset av ett kan man nästan säga. Fynd!
 
 
Varma och gosiga
 
Alice ville oxå va med ;)
 
 
Avslutningsvis måste jag bara slå ett slag för Escadas sommardoft 2014 som jag sprang på i veckan. (Inte brukar de väl börja sälja den redan i januari ?) Hur som helst älskar jag nästan alla dessa sommardofter de släpper varje år och jag kommer definitivt att köpa mig en flaska av årets doft, inte denna månad dock då jag slösat som en tok sista tiden men sen ;)
Born in paradise heter den och är inspirerad av den kända coctailen Pina Colada, med fruktiga noter som kokos och melon. Yummmmmiiii!
 
 
 
Nä nu ska jag ta och starta tv:n och se om det är något intressant. Emil ringde för ett tag sedan och de är på väg hem. Saknar dem och när de är hemma kan fredagsmyset börja på riktigt. Go Kväll!
Taggar: Escada;

Bästa dagen på veckan

Hejsan! Äntligen är det fredag igen. Jag har haft kort dag på jobbet, bara jobbat mellan 11-14. Skönt avslut på arbetsveckan va ? :) Jag traskade hem och åt sen lunch, tog en prommis med hundarna och gick sen på ICA för att handla något gott till ikväll och så köpte jag tulpaner så klart. Köpte två paket så det skulle bli lite fylligt. Emil och Edvin åkte till Burträsk på morgonen och de lär väl dyka upp här hemma på kvällskvisten. Keyvan kom hem från skolan och är sjuk. Febrig och ont i halsen så han ligger nerbäddad i sin säng. Själv är jag i städartagen, antar att jag har energi den här tiden då jag vant mig i veckan med att jobba på kvällen :P Golven är dammsugna och skurade, båda våningarna. Tvättat någora maskiner så jag har lite kläder att vika. Och så ska jag rengöra badrumen. SEN ska jag ta helg :D
Tänkte visa det andra skoparet jag köpte häromdagen men det får bli nästa inlägg. Nu ska jag fejja vidare. Ha det gott och njut av känslan att hela helgen är framför. Klart bästa dagen på hela veckan!

Inte skönt men rent

Så härligt ren jag känner mig i ansiktet. Skönt var det inte när hon klämde ut de små äcklen men det övriga var härligt. Bli lite ompysslad, penlsa på och torka bort diverse rengöringar och masker, ligga i ånga och lyssna på avslappnande "musik". Sånt här borde vara varje kvinnas rättighet att få göra lite nu och då. Lite lyx i vardagen helt enkelt. Portömning rekomenderas 4 ggr per år och om plånkan tillåter det ska jag i alla fall försöka göra det 3 ggr. Allt beror ju på hur man prioriterar här i livet. Jag har inga laster i form av tobak och alkohol vilket ju är svindyrt så bara där "sparar" jag ju in tusenlappar under ett år. Så ja, när jag tänker efter kan jag gott och väl unna mig lite lyx ;D
 
Kom inte hem tomhänt därifrån utan det blev en peeling/mask i en och samma produkt. Det var det enda jag var i behov av just nu då jag redan har vanlig rengöring, dag/nattcremer och ögoncreme.
 
Nu ska jag plocka undan lite här hemma innan jag ska ta en promenad till jobbet. Passar på att önska en skön eftermiddag och kväll. Tänk att imorgon är det redan fredag, ska ni hitta på något kul ?
 

Lunchdejt, skoshopping och morgondagens portömning

Hej mitt i natten! Jag har just lagt mig. Jobbar eftermiddag den här veckan vilket betyder att jag slutar jobba kl 22 och därför är jag sent i säng. Tycker det är riktigt skönt att jobba em. Man kan sova ut, hinner göra ärenden eller dona lite hemma, vara ute i dagsljuset och i bästa fall få se solen. Igår var Edvin och jag till Smultronstället och han lekte en stund. Jag njöt lite i solen. Sen sket han och då var det bara att traska hemåt igen.

Idag åkte jag ner på stan gör att luncha på TC med Zandra. Vi har inte träffats sedan de flyttade för några år sedan. Nu är hon här några dagar för utbildning så då ordnade vi så att vi skulle ses. 1 timme är ju på tok för kort men bättre än inget. Jag passade på att springa in i några butiker och fick ned mig 2 par skor från Nilson, body butter från Body Shop, några gummisnoddar och ett par örhängen från Glitter.
Här är ett par av skorna, man kan antingen vika ner dem eller ha dem uppe så de blir lite högre.
Från Nilson ord pris 1399 kr på rea 499 kr.



Snabbfotade då jag var på väg hem från jobbet ikväll. Blir inga höjdarbilder med telefonen men de går duga och ni är ju van vid det  ;)
 
Imorgon ska jag ner på stan igen för att höra en behandling som heter något så äckligt som portömning. Har gjort det en gång för några år sedan och då tyckte jag det var så smärtsamt att jag inte skulle görs det fler gånger. Men man glömmer med tiden och ska alltså utsätta mig för det igen. Kanske gör det inte lika ont den här gången. Om inte annat så får jag ju fräschare hy :) 
Nä nu ska jag försöka sova, Go natt!

Lite svammel

Fy hurvingen så tjyvigt det är ute nu. Kallt och isvindar. Burr! Hata vintern ännu mer ;) En sista kvällspromenad med doggarna väntar men den drar jag på några timmar till :D Keyvan pluggar och jag ska strax förhöra honom. Lillfisen har lagt sig och somnar nog närsomhelst. Själv sitter jag här och är proppmätt av kladdkaka och surfar runt bland diverse bloggar och heminredningssidor. Ingen har väl undgått att jag är inne i en inredningsbubbla. Blir så när man köper hus och typ allt ska göras om. Rum för rum.
Men det är urkul. Ännu kuligare hade det vart om Emil och jag tyckte lite lika hehe men det har vi aldrig gjort så vi får fortsätta kompromissa. Han fick välja matta till vardagsrumet och det blev en knallorange. Häftig men inget jag hade valt förstås. Vad gör man inte för lite husfrid va ;D

Bilbekymmer, liten promenad och Pippi

Lördag idag och det är så himla skönt. Jag dammsög och skurade nedre våningen innan vi klädde på oss för att köra tonåringen på träning. Dessvärre startade inte min bil så det gick inte så bra att köra honom men som tur var skulle Erika köra dit sin tonåring och då skulle K få åka med dem. Tur :) Jag och Edvin hämtade barnvagnen och tog oss en promenad till ICA. Han gick brevid vagnen och höll i sig hela vägen dit (som inte är så lång hihi). Inne på affären skötte han sig exemplariskt och höll sig till mig hela tiden och så promenerade vi hem igen för att spela lite spel innan det var lunchdags. Nu sitter han bänkad och kollar på På rymmen med Pippi Långstrump. Det är bara den han vill se så man kan väl säga att det är en favorit :D
 
 

PAISLEY

Funderar hurvida de fina PAISLEY lamporna från Indiska skulle passa ovanför matbordet i vardagsrumet. Tycker de är skitfina och tror att det skulle kunna bli fint med 2 styckna men jag vet inte. Har vart inne på något mer glamouröst men har lite svårt att hitta någon jag gillar förutom de ursnygga taklamporna från Tine K med pärlemor snäckskal som hänger längs ner på kanten och de är på tok för dyra, i alla fall för min karl ;) hehe Men även jag har mina gränser för vad jag vill lägga ner på en lamp-rackare :D
Den här fjuttiga bilden är vad jag lyckades med från Indiskas webshop. Inte så lätt att se, jag vet ;)

 
Nå, vad tror ni ? Sofia, du har ju koll på hur det ser ut här hemma. Tror du de skulle passa ? :)

Lampskärmar

Jag skulle vilja byta ut lampskärmarna i vardagsrumsfönstren som idag går i grå/lila ton till ett par i vitt. Har sett i några bloggar att IKEA ska ha fina veckade tygskärmar (Tine K känsla fast förmodligen ett snällare pris) och jag bara känner ha begäret. Problemet är att jag har 3 timmars bilfärd till närmsta IKEA. Smart som jag är (hö hö ;) ) la jag ut en liten förfrågan på fejjan och det visade sig att en bekant ska dit inom 2 veckor och hon skulle kolla efter dessa :D


Bild hittad hos http://lifessilverliningandi.blogspot.se/

Tulpaner

I lördags fick vi besök av Emils pappa och Rigmor. Vackra tulpaner hade de med sig och jag verkligen älskar just tulpaner. De ger en liten känsla av vår och hur lyxigt känns det inte med snittblommor på bordet? De står än så kanske behöver jag inte köpa nya i helgen

Förutom de vackra blommorna hade de även med kycklinggryta, sallad, bröd, dryck osv. Snacka om att vi blev bortskämda och det uppskattades oerhört. Men nästa gång är det vi som bjuder in till middag så att Rigmor inte behöver lyfta ett finger ;) 

Krispig vinterdag

Äntligen är snart den här skitmånaden över. Fy för kyla och snö men även om jag nu avskyr vintern måste jag ändå erkänna att det kan vara riktigt vackert. Idag tex när himlen var blå, solen sken och träden var täckta med snö. Minus 13 grader så det var krispigt och skönt. 


Men inget är som sommaren och även om januari närmar sig slutet är det ett bra tag kvar. Bara härda ut och försöka ha lite roliga saker att se framemot. Och det har jag :D På söndag blir det ladystyling i kubansk salsa och det ska bli skitkul!

Uppdatering av badrumet

Det tar sig i badrumet. Äntligen är belysningen på plats. Bildbevis på det kommer häääär:

Duschdörrarna är oxå på plats nu men det var dem inte när bilden togs. Spegelskåpet fick vi hem idag så förhoppningsvis åker det upp imorgon. Sen är det bara krokar och toarullshållare som fattas :) 

Födelsedagsfirande

Idag har vi firat Keyvan som fyller 14 år. Tänk att det är hela 14 år sedan jag låg där på hotell Björken med min nyfödda lilla bebis. Känns nästan som igår fast ändå inte. Mycket har ju hänt sedan dess :) 
Vi har i alla fall fikat tårta och haft lite besök. Just nu har födelsedagsbarnet gått till sin far för att bli firad så det är bara Edvin och jag hemma. Edvin sitter i badet och jag sitter brevid och passar.

Bilden är tagen för någon dag sedan men han ser i princip ut så här just nu oxå :D

Nu är det bruna vitt

Vi målade och målade igår kväll och nu är dörren och det lilla fönstret i hallen äntligen vitt. Riktigt bra blir det ju inte när man målar men betydligt bättre än innan ändå. Det duger tills vi köper en ny dörr helt enkelt :) 
Så här blev resultatet: 

Vi hade först tänkt att bara måla på tapeterna men det blir nog så att vi sätter upp väv som vi målar. Då kan man enkelt måla ny färg om man tröttnar ;) Jag har varit inne på att ha ljusgråa väggar, samma i hallen och vardagsrummet eftersom att rummen som går i i varandra. Jag tycker det blir för "plottrigt" med olika färger och mönster i alla rum. Det ska vara skönt för ögat liksom, harmoniskt och lugnt. Då trivs jag bäst. Vi köpte en 1/2 l burk med den färg jag fastnat för som Emil målade upp på en liten vägg i hallen. Svårt att fånga en färg på bild men jag fotade den mot den vita pärlsponten så att man kan jämföra med det vita. Jag vill inte att det ska bli för mörkt, helst hade jag velat ga vitt men eftersom att vi ska satsa på vita möbler i vardagsrummet blir det för vitt med vita väggar helt enkelt. Vad tror du om den här grå färgen? Jag har sett den för länge sedan i en blogg och tycker den är skitsnygg men frågan är ju om den passar hemma hos oss.

Färgen är bara målat ett varv utan grundfärg under så det kan tänkas att man ser ränderna från tapeten under. Den mörka fläcken längst ner är skuggan från telefonen. Vilken fantastisk fotograf man är ;D

I målartagen

Nu skall brunt bli till vitt


Shopping och renovering

God kväll! Så var det helg igen, himla skönt :) Jag slutade tidigt idag och då for Eva och jag till Strömpilen för lite shopping. Har inte gått i några affärer (förutom matbutiker förstås) på månader så jag hade nästan abstinens ;) Hittade lite kläder till både Emil och Edvin och en vardagströja till mig själv. 

Här hemma står renoveringen av badrumet still pga alla lediga dagar mellan jul och nyår. Man kan använda toaletten och duschen men duschdörrar och spegelskåp saknas, likaså belysningen men jag hoppas det händer lite nästa vecka. 
Emil har påbörjat renoveringen av trappen och håller just nu på att sätta upp pärlspont. Så här såg det ut då vi flyttade in, brunrandiga tapeter och "ful-furu" 

Så här ser det ut just nu, skitigt pga att han håller på och grejar och dåligt ljus så bilden är inte så bra men man ser i alla fall på ett ungefär.

Trappan ska målas vit och mattan på trappstegen ska bytas till något i svart/mörkgrått och senare ska det in golvvärme och klinkers men golvet tar vi i sommar. Man ska ju ha nåt att se fram emot ;)