Bedtime

Den här dagen har verkligen gått i ett. Men nu är den så gott som slut. Jag har bäddat ner mig i sängen och ska spela lite på mobilen. Emil har åkt till garaget och grejar med sin lilla bebis där ;-) Jag njuter av lugnet men brandvarnaren piper till med jämna mellanrum, dax att byta batteri men jag orkar inte fixa det nu, vilket jag lär ångra för jag är ganska ljuskänslig men jag chansar.

Kvällsmacka med skinkost och paprika och en kopp te

Just nu...

Steker jag fetaostfyllda broccolibiffar. Är vrålhungrig så det ska bli gott och till det finns tzatziki, mmm.

Färdig!

Nu är jag färdigtränad för i år hehe nä, jag ska försöka i alla fall 2-3 ggr i veckan men jag lär väl tröttna på att se den där "slem-Helgen" så jag får nog beställa en till dvd med någon annan ;-) Nu sitter jag och eftersvettas känner jag, dax för mat och dusch!

First time

Zumba time, svettas bara av att stoppa in kroppen i träningskläderna hehe

Taggar: Latino Fitness, zumba;

Fler sådana här dagar tack!

Hej på er!
Lite dålig uppdatering från mig igår men jag hade fullt upp. Sofia dök upp här hos mig vid halv tio, kom in på en kopp kaffe och så lekte hon med Edvin. Jag fick nästan slita ut henne från Edvins rum då vi ju skulle in till stan ;-)
Lite shopping blev det så klart, tights, en tröja, ljus (ovanligt va) hittade en fin morsdagspresent till mamma (lite tidigt ute hehe) men jag vågar inte skriva vad det är för hon brukar titta in här ;-) Ett vårdande läppstift från Clinique var väl kanske det lyxigaste jag shoppade och så en body butter från The Body Shop, kan inte vara utan. Vi gick på Rost och åt lite hälsosam mat, för mig blev det en smarrig tomatsoppa.
Vi avslutade vårt äventyr på ett fik med kaffe och latte. Så vansinnigt härlig känsla att vi bara kunde sitta där, utan kids och PRATA. Jag ÄLSKAR egentid med mina vänner, fy farao vad livet skulle suga utan ER, I LOVE  YOU <3
 
Vid tretiden var jag hemma igen och då var det bara att börja lite smått med maten. Blev ett viktväktarrecept idag, soppa. Mustig och god med en yogurth sås med vitlök och saffran att toppa soppan med.
 
Keyvan hade ett prov han skulle göra på skolan 18.30 och då passade jag på att besöka E-L som inte bor så långt ifrån Keyvans skola (han går i en friskola inne i stan). Vi hann med en minipromenad och surr i soffan. Tänk vilken dag jag haft, kunnat träffas och umgås med två av mina närmsta vänner på samma dag va :-D
Sen ringde Keyvan och var klar så jag hämtade han och vi åkte för att handla någon mat han skulle ta med sig som matsäck till skolan idag då de har innebandydag. Och så en sväng förbi OKQ8 för att hämta ett paket som jag beställt med lite grejer till Edvin. Och sen äääääntligen hem, då var klockan nästan nio och då börjar ju Trinny & Susannah som jag älskar att se.
Mycket nöjd tjej gick och la sig och sov den kvällen med andra ord, fler sådana här dagar tack!
 
Nu har vi här hemma en hungrig och trött liten gubbe så det är bäst att han får äta och sova vagnen en stund :-)
Önskar er en härlig dag!
Taggar: Body Butter, Clinique, Shopping, The Body Shop;

Januaris Glossy box kom idag

Idag kom den, den efterlängtade Glossy boxen. Mitt första intryck av grejerna i boxen var att de är lite trista. Tex har jag redan fått nagelbands crèmen från Burt´s Bees en gång tidigare. Men som vanligt ska jag inte klaga förrän jag testat de andra produkterna ;-)
I boxen fanns detta:
• make up remover vipes Oliva by CCS
• nagelbands crème Burt's Bees
• kajal Elite Models
• torrbalsam Percy & Reed
• crème pigment från Illamasqua

Tröööött

Gosh vad trött jag är och jag känner mig inte hundra. Tjock i halsen, "tunga" ögon och huvudvärk. Jag vill inte bli sjuk. Vägrar! Om det bara stannar så här är jag ju i alla fall på benen.
Handlingen gick bra, skönt då det är klart och ha en välfylld kyl igen.
Kvällen blir lugn hoppas jag, förmodligen somnar man i soffan ;-)
 
Mina fina killar en dag i somras då vi åkte till Glassbonden och åt glass och tittade på kossorna.
 
Taggar: Glassbonden;

Dax att handla

Emil har kommit hem, oskadd tack och lov. Hatar att de ska köra så jävla långt. Mycket snörök hade det vart, en älg på vägen och renar. Tur att inget hände i alla fall.
Nu ska vi snart packa in oss i bilen och veckohandla, känns alltid drygt men det ekar verkligen i kylen här hemma så det behövs :-)

Hej så länge!

Hjälp

Det är så här att om några veckor fyller jag år och Emil undrar om det är något speciellt jag önskar mig. Självklart är det det haha dum fråga va ;-) Men jag kan inte bestämma mig och behöver lite smakråd från er. Det finns ju en massa annat oxå som jag önskar mig men ett smycke skulle jag uppskatta väldigt mycket. Något som påminner mig om honom och som jag kan använda helst varje dag.
Här kommer några av mina önskemål. Vad hade du helst velat ha av dessa?
 
Det här fina halsbandet kostar 535 kr, jättefint tycker jag och skulle kunna hänga runt min hals varenda dag, oändlig kärlek <3
 
 
 
Sophie By Sophie kommer det här halsbandet från med en hästsko, lite dyrare än det förra 1190 kr
 
 
 
Oxå Sophie By Sophie men med en stjärna, 1190 kr för denna med.
 
Slutligen det här superfina armbandet som jag bara älskar men jag har ju inte armband så ofta :-(
PS Call me, kostar 599 kr  Kanske jag kan "lära" mig att ha det varje dag hehe
Taggar: Dogeared, Infinite love, PS Call me, Sophie By Sophie;

Pannkakslunch och något perverst

Sofia kom och vi pratade pratade och pratade hehe. Fixade pannkakslunch och sen begav vi oss ut i snöyran på promenad. Vi gick till en skogsväg som är perfekt att gå med hundarna för man kan släppa dem lösa där, nackdelen var att det var oplogat. Plusgrader ute och snön klibbade sig mot vagnshjulen och det blev tuuuungt så vi vände efter ett tag ;-)
Hemåt och dricka kaffe och prata ännu mer hehe. tack Sofia för några trevliga timmar, hoppas vi kan ses på onsdag igen :-D
 

Några bilder på mig i mina nya brallor, dålig bildkvalitet men då syns inte skavankerna lika bra haha
Att fota bakdelen kändes nästan perverst men vad gör man inte för sin blogg liksom ;-)

Veckans matsedel v. 5

 
Måndag: Korv & spagetti
 
Tisdag: Rester
 
Onsdag: Fetaostfyllda broccolibiffar (vv)
 
Torsdag: Carins goda soppa (vv)
 
Fredag: Lax i ugn med fetaosttäcke och potatis
 
Lördag: Grekisk pytt
 
Söndag: Frittata m kronärtskocka & potatis (vv)

En härlig dag

Idag är det sista arbetsdagen för Emil, sen kommer han hem. Han jobbar förvisso till klockan tolv inatt så han dyker väl upp imorgon men ändå, snart är han ju hemma och veckan gick snabbt :-D
Jag får dessutom besök av bästa Sofia idag, vi ska prata loss öronen på varandra och så blir det nog promenad och KAFFE såklart. Vilken fin dag det kommer bli. Och ikväll börjar Familjen Annorlunda. Inte undra på att jag har den braiga känslan i kroppen nu :-P

Parfymfavoriter

Jag har ju berättat att jag älskar parfymer. Här är tre av mina nuvarande favoriter som jag varvar mellan. Det slår mig att jag inte har någon riktigt bra dagdoft, vilket jag ju borde ha med tanke på att jag aldrig är ute i svängen nu förtiden :-D
Har glömt bort att dofta på Escadas nya sommardoft men det är stor chans att det blir ett köp av en sådan för dom brukar jag gilla och de är inga tunga kvällsdofter enligt mig.
 
Juicy Couture, en ganska söt doft, flaskan är bara så fin tycker jag.
 
 
Jimmy Choo,  underbar och lyxig tycker jag, lite kryddig och åt det söta hållet
 
 
Hugo Boss Nuit. Det här är mitt senaste tillskott som Emil överraskade mig med en mulen dag, trots att den heter Nuit är det här den som jag tycker passar bäst dagtid av dessa tre. Nu är dofter så himla individuellt hur man upplever dem men så här är det enligt mig i alla fall :-)
Taggar: Hugo Boss, Jimmy Choo, Juicy Couture, favoriter, parfym;

Lätt i sinnet

Japp, jag känner mig lätt i sinnet och livet känns riktigt gott för stunden. Så här skulle jag vilja känna jämt :-)
Jag har städat på morgonen och nu städar Keyvan på övervåningen. Han har sitt rum där uppe och han får ansvara för sitt eget rum och allrumet och toaletten. I alla fall vad det gäller dammsugningen. Skura toalett och handfat sköter jag eller Emil än så länge men han dammtorkar och får bädda rent i sin säng. Jag tycker att det är viktigt att barnen lär sig sånt här och de har igen det när de flyttar hemifrån. Jag får ju så klart påminna honom om städning och sånt men det gör jag så gärna ;-) fast jag hatar att tjata, får tjata mig gråhårig när det gäller läxor, suck men jag säger ofta till honom hur viktigt det är att han faktiskt sköter det där med läxorna utan mitt tjat. En vacker dag så fixar han det nog själv :-)
Får ni oxå tjata en massa?
 
När lilleman hade sovit sin middagslur ute i vagnen upptäckte jag att han kissat igenom blöjan så det var bara att slänga in overallen i tvättmaskinen. Jag älskar att ha egen tvättmaskin! Efter att ha bott i hyreslägenhet sedan 2005 till 2012, där man måste boka tvättid så är det ren lyx att kunna tvätta NÄR SOM HELST. Allvarligt, om en familj som bor i hyresrätt där man bokar tvättid åker på magsjuka, vad gör de då med sin tvätt ??? Har de den liggandes i någon sopsäck i flera dagar ? Tack och lov råkade jag aldrig ut för det under mina lägenhetsår och det kanske inte skulle ha vart ett problem men jag katastroftänker kanske ;-)
 
Nu har den lille sett färdigt på Byggare Bob så nu är min paus slut ;-)
Hej så länge!
 
 
(Edvins och farfars hand)
 
 
 

Snick Snack

Somnade strax före 12 inatt och den lille prutten vaknade 6.09 så det blev ingen 8-timmar skönhetssömn inatt inte men jag får skylla mig själv som inte kunde sluta song popa ;-)
Känner mig hyffsat pigg ändå och jag ska se till att inte vara vaken lika "sent" ikväll.
 
Jag klurar vidare på det här med viktminskningen, antal kilon som jag ska gå ner. 10 kilo känns självklart och drömmen hade så klart vart minus 15 kilo men jag måste vara realistisk oxå, vill inte sätta upp för höga mål liksom. Plus att bara för att jag vägde minus 15 kilo för 14 år sedan så är jag äldre nu och det är inte klädsamt att vara lite äldre och för mager. Fast jag tror inte att jag skulle se mager ut men tänker lite så. Eller så satsar jag på minus 10 kilo och då jag är där känner jag efter hur det känns om jag vill ner 5 kilo till. Jag är bara så rädd att misslyckas för det är vad jag gjort hundra gånger typ. Då är det nästan att jag har den inställningen och då blir det ju inget lyckat resultat heller. Psykologi. Men nu tänker jag att nu ska jag fan i mig lyckas en gång för alla och det får ta den tid det vill, ner ska jag. Och med er här så måste jag ju bara bevisa att jag kan, eller hur ? ;-)
 

Tidig kväll

Nu är tänderna borstade och denna dam har gått i säng. Jag vet, det är lördag men det händer inte så mycket och jag tycker det är ganska skönt att lägga sig tidigt men jag lär inte somna än på ett tag för nu blir det song pop ;-) Natti Natti!

En hunddröm?

Det här kanske vore något för Alice & Fanny, varsin lyxig bädd. Flott minsann!
 
 
Runt 4000 kr styck hos inreda.com

Förtydligande, hundspya och zumba

Angående tallrikkastningen igår måste jag nog förtydliga det hela. Då jag läser det jag skrev ser jag en galen hynda framför mig som står och hivar i väg tallrikar på löpande band. Riktigt så var det ju inte haha, långtifrån. Det som hände var att jag skulle ta fram Edvins tallrik i skåpet, ovanpå den stod hans gröttallrik som jag försökte vippa av inne i skåpet med en hand  men eftersom det är som en liten gummikant under den så ville den inta av och då fick jag ut båda tallrikarna. Jag hettade till och slängde gröttallriken hårt i diskhon så den gick sönder i kanten (men den går att använda ändå om man vill). Var ju jäkligt onödigt gjort så klart men det var inte värre än så trots allt. Bara så att ni vet. Men nog finns det ett temperament inom mig, speciellt såna dagar då jag helst bara vill checka ut och försvinna från ond kropp och ansvar ;-)
 
Liten skrutt sov till strax efter sju vilket är helt okej för mig. Jag försöker somna före elva på kvällen så jag ska få mina 8 timmars sömn, egentligen behöver jag 9 timmars sömn på vintern men jag njuter av lugna kvällar och det är väl en slags vila i sig bara det antar jag :-)
 
Då jag satt och hade munnen full med frukost kommer Fanny och ställer sig hos mig och spyr. Tack för den! Men en hundspya luktar ju inte så hemskt, tack och lov. Människospyor är värre, urk! Jag har varit förskonad under Keyvans småbarnsår, vi får väl se hur det blir då Edvin börjar på dagis :-S
 
Nu ska jag skriva om något som jag lär ångra. Det sätter press på en då man berättar men det kanske är bra, kanske det som behövs för att man ska lyckas ? Att ta steget är sååååå jobbigt men nu så...nu ska jag gå ner de där jäkla kilona. Har inte kommit överens med mig själv hur mycket än, tänker att jag ska klura på det men 10 kilo i alla fall hmm. Ja, jag får återkomma med det helt enkelt.
Har beställt en träningsdvd och när jag ska ha tid och ork till den återstår att se ;-) men jag gillar ju latinmusic och jag älskar dans så det här kan jag tänka mig att jag kommer tycka är kul. Hur kul det kan vara med en 1½-åring får vi väl se, får försöka göra det då han sover :-)
Någon som har denna dvd ? Eller testat zumba, är det kul ?
 
Taggar: träningsdvd, viktminskning, zumba;

När lugnet infinner sig

Yesss, jag överlevde dagen, dock med några vredesutbrott men så blir jag då värk och trötthet härskar i kroppen. Tålamodet är i botten och jag "råkade" kasta sönder en tallrik. Hoppsan! Jag är inte en aggressiv person egentligen men som sagt, ibland råder andra krafter ;-)
Lillskrutten var oxå duktigt trött, han höll ut till klockan sju som vanligt men somnade nog bums för det är alldeles tyst i hans rum.
Taco till middag och sen bakade Keyvan kladdkaka som han och jag just ätit av med glass till. Båda blev vi proppmätta, den var mäktig men jäkligt god.
Precis som en kladdkaka ska vara alltså :-D
 
Hoppas ni alla myser och har det gott. Jag ska njuta av lugnet och sen ska jag försöka göra en tidigt kväll :-)
(Tänk att hon på bilden som ser så lugn och beskedlig ut kan kasta tallrikar va ? haha)

Idag är jag tacksam för....

Nu är det dags att se det positiva. Här kommer min lista med olika saker som jag har att vara tacksam över idag (förutom tak över huvudet, mat på bordet, inga dödliga sjukdomar, fred osv)
 
* Lön och föräldrapenning kom idag
* Byxorna jag beställde från Mandel va skitsnygga och satt pöööörfekt
* Det är snart helg
* Har mina barn hos mig och jag älskar dem över allt annat på jorden
* Halvvägs till att Emil kommer hem (4 dagar har gått, 4 dagar kvar)
* Har två flaskor Pepsi Max i kylen ;-)
* Har vunnit 2 glittriga mobiskal, förvisso inte idag men jag gillar dem ;-)
 
 

Klagomuren

Å herre gud så trött jag är. Liten skrutt vaknade klockan sex och det är minst en timme för tidigt för mig ;-) Tog täcke och kuddar och bäddade ner oss i soffan framför tv:n men det blev ingen lugn och ro för den lille herrn (inte för mig heller som fick springa upp och ner). Klockan sju kom Keyvan ner och åt frukost och tog bussen till skolan. Nu har jag just fått i mig frukosten och känner mig som en zombie. HUR ska jag orka med denna dag. Värken i nacke och axlar, huvudvärk och trötthet på det och yrsel så klart. En endaste ipren-tablett hemma och den kommer jag hålla på in i det sista för idag sätter jag mig inte och kör bil. Ber om ursäkt för ett jäkligt trist inlägg, försöker att skriva så lite som möjligt om krämporna men ibland kommer det bara. Tänk positivt Louise, nu är det ju bara 4 nätter kvar tills Emil kommer hem och det finns chans för några sovmornar, DET behövs!
 
Förhoppningsvis kommer det något mer upplyftande inlägg lite senare idag ;-)
God Morgon!

Plattångens återkomst och lite annat

Jag plockade fram platt-tången efter jag sminkat mig, minsann. Den behövdes dammas av. Undrar när jag använde den sist? Under själva plattandet av håret får jag det svart på vitt hur jäkla slitet mitt hår är. Det syns att jag inte klippt håret sedan september 2011 (skäms på mig) och inte färgat det heller. Håret har nötts av ordentligt vid nacken och det ser fan inte klokt ut. Nä, nu måste jag boka klipptid, så är det bara. Under tiden jag var lite självupptagen framför badrumsspegeln var det visst någon som poppade på uppmärksamhet.
 
Tack för det! Kunde iofs ha sett värre ut ;-)
 
 
Tillslut gick han och satte sig i soffan, han insåg kanske att det var lönlöst att irritera morsan ;-P

Mamma kom hit och vi packade in oss i min bil och vi for iväg. Blev inte så mycket shoppat som tur var :-D
Fyndade två tröjor på HM, rea, 50 kr styck till Edvin. Keyvan fick oxå kläder, mjukisbyxor (som är det enda som duger) och en tröja. Köpte även en alla hjärtansdag present till Emil <3 Mamma hittade lite kläder till sig själv och så köpte hon ett par byxor och en tröja med polisbilar (Lindex) på till Edvin. Inne på Kappahl testade jag en Hello Kitty mössa på Edvin men den åkte av ganska snabbt hehe
.
Sen blev det handling inne på Maxi och sen hemåt. Vi kokade kaffe och fikade och sen åkte mamma hem. Jag började med middagen som var kokt torsk. Fy, det luktar fisk i hela huset än :-S Har vädrat och tänt doftljus men fiskstanken hänger sig kvar.
 
 
Jahapp, thats it from me for now. Ha en häääärlig kväll! Kvack Kvack!

Dagens planer

Idag är det tänkt att Edvin och jag ska på lite shopping med min mamma. Har inte tänkt handla så mycket om det går att låta bli ;-) Ett besök på Maxi blir det oxå och jag ska handla lite gott till Keyvan och mig som vi kan äta i helgen :-)

Ungefär så här arg och sur blir Edvin då jag sitter vid datorn eller telefonen ;-) hehe

Dagens svammel

Äntligen, äääntligen är det kväll. Lillen sussar gott och jag har tagit en lång dusch och nu ska jag återhämta mig. Är så jäkla trött, blir tokig snart.
Dagen började med att liten gubbe vaknade halv sju så det blev en tidig morgon. Efter lunch gick vi ut och han sov som vanligt i vagnen men idag blev det bara en timme. Whaat? Jag är bortskämd med att han sover två timmar, ibland 2½ timme. Vi stannade ute och roade oss på gården i en timme innan vi gick in och jag passade på att njuta av solstrålarna i ansiktet.
 
Den lilla hade turen att bli dragen på sin bob
 
 
Den här gulliga bron och ån har vi på baksidan av huset. På somrarna går hästarna på den lilla ön och betar.
 
När vi hade gått in upptäckte jag små svarta droppar på golvet. Byrackorna hade så klart vart i gödselstacken och smaskat och då vi kom in tinade isen med skiten runt munnarna. Bara ställa sig och skura då.
På bilden ser man att Alice (den vita) käkar på något gott ;-)
 
Klart en nackdel med att bo på en hästgård men å andra sidan har hundarna det så himla bra. Bara öppna dörren och släppa ut dem. Frihet. För oss med.
Men jag tycker att det här med hästskiten är äckligt. Vill inte ha det här inne direkt.
Annars har det varit en del gnäll från Edvin så fort jag satt mig vid datorn, därför har jag inte skrivit något inlägg men däremot har jag kunnat kika in hos andra bloggar lite pö om pö :-)
Har egentligen inget vettigt att skriva så det verkar bli svammel mest.
 
Edvin sitter och pratar i telefon ;-)
 
 
Och så var det fasligt kul att busa i sängen då jag höll på att bädda rent.
 
Jaha. Nähä. Lite te och macka nu då kanske :-)
Hoppas ni har en fin kväll, kram!

Tröstshopping

Fy vilket jobbig dag det har vart idag. Jävulskt trött och så en liten kille som har testat sin mor till bristningsgränsen. Men nu är det lugnt här hemma. Och jag har just tröstshoppat på nätet. Because I´m worth it! hehe
De här brallorna tyckte jag om, stretchiga och våriga. Plus för att de är lite högre i midjan så de fångar upp bilringen lite hihi (förhoppningsvis)
Vad tycks ? Märket är Pieces och kostar 380 kr hos mandeldesign.se  
 
 
 
 
 
 
 
 
Blev även en väldigt rosa tröja som jag garanterat kan sunka loss i här hemma.  130 kr från samma ställe.
 
 
 
 
 
Taggar: Mandeldesign, Pieces, Shopping, stretch;

Broccolisoppa

Nu är middagsbestyren igång och det blir som synes Broccolisoppa, gott tycker jag och Edvin. Keyvan tycker det är si så där. Man kan ju dö om det innehåller något nyttigt ;-)

Lite bachata så här på tisdageftermiddagen


 Voz a Voz - Un Dia Mas (loca)
En klar favorit just nu.
 
 
 
 
 
 
 
Dariel - Amar Asi
Oxå en favorit just nu :-)
 
 
 
 

God natt fina ni!

Känner mig fasligt trött. Sömnen blev lite störd på morgontimmarna så det är inte så konstigt. Nu fick jag just veta att mannen anlänt till Kiruna så nu pustar jag ut för den här gången. 7 dagar till så är han hemma igen, evighetsdagar. För att inte tråka ut er så mycket med gnäll ska jag istället berätta att jag vunnit pengar på postkodslotteriet. De ni! Hehe tyvärr saknades några nollor men en vinst är ju ändå en vinst och det är inte fy skam ;-)
Som avslutning på den här dagen visar jag en bild som jag tog idag strax efter kl 15, solnedgång och en fantastisk rosa himmel. God natt fina ni!

Zebra ?

Den här klänningen finns hos HM för 299 kr och jag tycker den är snygg, tänker mig att den är användbar och att jag skulle "bo" i den tillsammans med leggings under. Eller skulle jag känna mig som en zebra ? hmm...
 
 
Taggar: HM, klänning, mode, zebra;

Parasoll

Kanske är det inte direkt så att man tänker på parasoll nu i januari då solen känns avlägsen men visst är de fina ? Lite sugen blir jag men jag vet ju inte ens vart vi ska flytta så det vore dumt att dra på sig ett parasoll innan dess, vem vet, kanske hamnar vi i en lägenhet och då har vi ju ingen som helst användning för ett. Det vita är en favorit men det är nog det mest opraktiska då det blir smutsigt snabbt.
 
 
Finns i flera olika färger och går loss på 2999 kr (i saftigaste laget kan jag tycka) hos Nordljus  www.nordljus.net
Taggar: Nordljus, parasoll;

Veckans matsedel

Här är vår matsedel för veckan. Kan hända att jag byter maten mellan dagarna beroende på vad som passar bäst.
 
 
 
Måndag: Pyttipanna
 
Tisdag: Broccolisoppa
 
Onsdag: Ugnspannkaka
 
Torsdag: Kokt torsk med äggsås och potatis
 
Fredag: Tacos
 
Lördag: Kyckling och klyftpotatis
 
Söndag: Ugnsgratinerad falukorv och potatis
Taggar: mat, matsedel;

Bvc och lite hushållsarbete

Dagen började med ett besök på bvc. Lillskrutten fick 18-månaders vaccinationsprutan och blev mätt och vägd. Nu är han 88 cm lång och vågen visade nästan 13 kg. Hittar inte igen kortet så jag kan inte kolla exakta vikten. Han grinade till vid sticket men det gick över väldigt snabbt, vår duktiga lillfis :-) Uppdatering: han väger 12320 g för att vara exakt.
 
Nu har jag vikt en överfull ikea-påse plus en halv sådan men rena kläder och dammsugat. Skura gör jag lite senare för nu behöver jag lite datatid känner jag, passar på då han sover :-) Emil åker iväg vid tretiden, känns ju som vanligt jäkligt jobbigt men jag vet ju oxå att tiden går väldans fort även om det känns som en evighet till nästa tisdag :-/

Veckans matsedeln  kommer på ett tag ;-)
Hej svejs så länge!
 
Taggar: bvc, vaccination;

Mat

Gulaschsoppan puttrar på spisen

Söndag

Söndag och helgen är snart slut, ny vecka och Emil åker iväg imorgon, ångesten ligger på lur men jag försöker mota bort den. Idag har vi en del att göra så jag ska försöka tänka på annat. Matsedel för veckan ska planeras, inköpslista och handling, Keyvan vill på El Giganten och titta på en mobil, matlagning och lite småplock. Bara att sätta igång då med andra ord :-)

I påsarna

Vad var det som gömde sig i påsarna då ? Mest en massa småtjaffs, ljus och ett doftljus, eye-makeup remover, underkläder till mig 3 för 149 kr på Gina Tricot, en tunika och en långt svart linnne att ha under från Indiska och så slutligen rosa gardiner som nu hänger i sovrumet (Åhlens).
 
Har inte någon bra bild på tunikan men den här visar i alla fall lite hur den ser ut men den är finare i verkligheten. Minns inte priset på den men jag tror det var 399 kr.
 
 
Gardinerna är med knytband upptill, 2 längder för 199 kr, bra pris tycker jag och nu blev det lite mer romantiskt i vårt sovrum. (opppsss, har visst fuskat med strykningen ser jag och den stackars blomman kommer nog snart att dö av min tortyr ;-) )
 
 
Min fina ljuslykta som jag fyllde med julkulor till jul har jag nu vårat till lite och lagt ner rosa blommor i. Hittade de här i fina blommorna butiken Hjärtero :-)  (värdelös fotograf , jag vet hehe)
 
 
Inne på Kicks var lyckan gjord och min påse fylldes med en några parfymprover och lite annat :-D  Tack snälla Jeanette!  Se bara! Äntligen lite glamour i mitt liv!
 
 
Och som grädde på moset har jag vunnit en blingat mobilskal. Vaa!!! Det här är ju inte klokt, börjar snart känna mig som en prinsessa ;-P
 
Svärfar och Rigmor är i Umeåtrakten och jag har bjudit hit dem på middag. Som ni vet ska vi äta vitlöksdoftande kyckling. Som jag aldrig lagat än. Har ni hunnit testa den? Var det gott? Alltid lite riskfyllt att testa något nytt då man har gäster men jag tror att det kommer bli bra jag, optimisten :-)
Ha en uuuuunderbar lördag <3
 
 
Taggar: Gardiner, Gina Tricot, Indiska, Shopping, Tunika, kicks, ljus, parfymprov, Åhlens;

Dagens shopping!

Dj-program, ego pic och snygg-bild

Vilken kyla vi har, brrr. Tur att jag fick tag på en parkeringsplats på stan med motorvärmare igårkväll, annars vet jag inte om bilen hade startat då jag skulle hem. Det var inte lika många salsamänniskor i farten som det brukar, kan bero på kylan och så fick jag höra att det är en stor tenta idag så kan ha varit ett bortfall av folk på grund av den med. Roligt var det då som vanligt. Det lustiga med musik är att lyssnar man på en låt hemma som man tycker känns skitbra kan den kännas helt annorlunda på plats med ett golv fullt av dansare. Beror liksom på stämmningen och hur de som dansar tar emot den, om de gillar den eller inte. Sånt syns! Och smaken är som baken :-) Jag har ett Dj-program på datorn så det är inte så avancerade grejer (jag är på amatörnivå ;-) ) och det ser ut så här
Det här är det första dj-program jag haft och är ett billigt sådant, tror jag betalade 300-400 kr för det om jag inte minns helt fel. Det finns betydligt dyrare och snyggare och jag kommer nog att uppdatera mig till ett sånt i framtiden :-)
 
Och så gäller det att passa på att ta bild på sig själv då man piffat till sig lite. Första gången på 2 år som jag tyckte det var KUL att sminka mig. Ett steg framåt!
 
 
Idag ska jag på stan med en vän. Det blir kul och jag har inte så många måsten att uträtta så det blir nog mycket strosande i butiker och någon fika. Lyx! Utan barn! Lyx Lyx Lyx!
 
Och så slutligen bjuder jag på en snygg-bild på mig och Emil. Att vi fick så gullig unge är svårt att förstå hehe Ha en fin dag!
 
Taggar: dj-program, salsa;

Sommartider

Ingen värme idag inte, bilen var rätt seg då jag körde iväg ikväll

Matlagning

Jag står och lagar mat. Idag äter vi vegetarisk lasagne, doftar gott. Snart ska allt in i ugnen. Sen blir det dusch och fixa till sig lite då jag ska iväg på spelning, ska bli sååå kul :-)
Hej så länge!

Vitlöksdoftande kycklinggryta

Recept på Vitlöksdoftande kycklinggryta efterfrågades så här kommer det. Jag har inte lagat det själv ännu så någon bild har jag tyvär inte. Kommer laga det här på lördag och då ska jag försöka komma ihåg att ta bild så lägger jag in den i efterhand.
 
 

Ingredienser         4-6 pers

4 kycklingfiléer
8 msk olja
6 vitlöksklyftor
6 msk sweetchilisås (eller vanlig chilisås)
3 tsk ingefära (helst färskriven)
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
1 röd paprika
300 g purjolök
3 dl grädde
 
Tips: Vill man ha mer sås kan man även tillägga ½ burk kokosmjölk eller mer grädde!
 
 
Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, chilisås, ingefära , salt och peppar.
Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme.
Stek kycklingen tillsätt skivad purjolök och tärnad paprika.
Häll på grädde, smaka av med kryddor och låt puttra 6-7 min.
Servera med tex klyftpotatis, ris & sallad.
 
Smaklig spis!
 
 

Salsamusik

Jag sitter och förbereder lite inför spelningen imorgon. Finns så grymt många bra låtar. Jag brukar blanda gammal och ny salsa i olika stilar plus några låtar bachata. Umeåfolket har blivit riktigt duktiga på att dansa bachata, när jag var ny i gemet var det inte så stort än men nu är det det, för att inte tala om hur stort det är i Stockholm :-) Min favorit stil är den kubanska salsan men det kanske är så att det man först börjar med ligger en varmast om hjärtat?
Inom salsan tycker jag att de manliga sångarna är överrepresenterade och jag försöker så gott jag kan få med en del kvinnliga sångerskor då jag spelar. Finns ju några väl kända som La India tex, hon är helt fantastisk tycker jag, och den här låten  med henne är magisk. Lyssna bara, vad tycker du ?
 
 
 
Här kommer förra årets klara favorit för min del, så j-la bra låt ;-) Får jag lov ?
 
 
I somras kom en salsera fram till mig vid en spelning och undrade om jag hade något bra förslag på någon salsalåt som hon och hennes partner kunde spela på deras bröllop och ha som bröllopsvals. Den skulle sticka ut och inte vara alltför "salsig" då det bara skulle vara svenskar där. Mitt självklara val föll på denna låt. Senare fick jag även veta att det blev den som de dansade till. Skulle själv gärna dansa till denna om jag gifter mig, synd att Emil inte dansar salsa hehe. Pablo Cepeda heter sångaren och han sjunger till en början på svenska och sen övergår det till spanska, det är vid den övergången låten blir som allra bäst tycker jag :-)
 
 
 
Som ni redan har räknat ut är jag inte särskilt teknisk och vet inte hur jag får mindre format på klippen men jag är jäkligt stolt att jag lyckats få hit dem haha :-P
Taggar: A lo loco Titi, Himlen runt hörnet, India, Pablo Cepeda, Seduceme, Tirso Duarte, musik, salsa;

Tävlings tips

Tänkte tipsa om en tävling inne hos juwilo där man kan vinna blingade mobilskal och plånboksfodral. Ni hittar den här --->   http://juwilo.blogg.se/category/tavlingar.html
 
Jag borde kunna länka men jag vet inte hur man gör :-/ 
 
Själv hoppas jag på att vinna ett blingbling skal :-D

Veckans matsedel

Tänkte att jag kunde dela med mig av matlistan, kanske finns det någon där ute som behöver lite tips och inspiration.
 
Måndag: Fiskpinnar & ris
Tisdag: Köttfärssås & spagetti
Onsdag: Rårakor & stekt fläsk
Torsdag: Vegetarisk lasagne
Fredag: Kasslergratäng
Lördag: Vitlöksdoftande kycklinggryta
Söndag: Gulashsoppa

Uppdatering

God kväll!
Tänkte bara kolla in här och säga det att något parhus blir det inte för vår del, inte det vi tittade på idag i alla fall. Jag var ju inte så pepp innan och blev inte så mycket mer sugen efteråt. Njää, det får vara helt enkelt. Vi väntar in något bättre :-)
Nu ska jag planera veckans mat och inköpslista. Handlingen får vänta till imorgon.
Ha en fin kväll!
 
 
 

En vinst hade suttit bra

Hem kom han, min fina älskling. Lite tidigare än beräknat dessutom :-D Härligt! Jag har ju skrivit att det är 65 mil mellan Umeå och Kiruna vilket är fel, 59 mil är rätt enligt Emil ;-) 
På morgonen har här dammsugats som vanligt men jag avancerde och dammsög källaren med. Det händer desto mer sällan. Vi har tvättstugan där och det blir en del hår och tygdamm som samlas och far runt där. Kört två maskiner tvät har jag oxå gjort, Emil har ju med sig en hög efter sin vecka borta och det är skönt att få undan tycker jag.
Eftersom att kylen ekar tomt har jag även passat på att skura ur några hyllor och lådor. Känner mig måttligt huslig idag hehe men jag får lite energi då han är hemma, lättare i sinnet helt enkelt :-)
När plutten ätit lunch tog vi oss en promenad. Idag har vi bara minus 10 grader men det var rätt kallt ändå. Emil påstår att det ska bli ännu kallare nästa vecka, brrrr! Hoppas han har fel :-D
 
I em åker vi och kikar på parhuset men som jag sagt tidigare är jag inte så sugen på det. Såg ett annat parhus ute i samma område men som var större och betydligt finare men det kostade så klart därefter ;-)
Bara att hoppas att jag vinner lite pengar ;-P
 

Nedräkningen är igång

Fick ett samtal från Emil för en stund sedan. Han är på väg hem nu :-D Han är hemma någon gång ikväll mellan 22-24 beroende på hur det går att köra. De är tre killar som samåker. Min oro är förstås stor över att det ska hända något efter vägen, en olycka eller så. Att veta att de klev upp klockan fyra imorse, jobbat ett tio-timmars pass och sen sätter sig och kör 65 mil gör ju inte min oro mindre men jag hoppas att de som inte kör kan sova en stund och att de kan byta av varandra :-)
Längtar!
 
Till mellis mixade jag ihop frusna bär och vanilj yogurth. Min lilla prins doppade smörgåsbitarna och slickade av dem, söligt blev det men vad gör väl det. Se bara så glad han var :-)
 
 
 
Innan han sov sin middagslur satt vi och fiskade med hans magnetpussel. Han är duktig att pricka av magneten på fisken med spöet :-)
 
 
 
Något intressant på TV var det visst, och se bara det lilla ludret som ligger på soffans ryggstöd och "ludrar" ner ;-)
 
 
Det lutar åt att jag ska Dj:a på torsdag så jag har köpt på mig lite ny musik. Alltid lite roligare att komma på en spelning och vara någorlunda uppdaterad.  Mer musiktid får jag nu då Emil kommer hem :-)
 
Nu är det att invänta Keyvan som snart kommer hem från skolan och så ska det väl fixas middag. Tror det blir något så trist som fiskpinnar. Vad äter ni idag ?
Kram!
 

Egna bilder

Kolla min header, bästaste Anita har hjälpt mig. Tuuuuuuuuuuuuuuusen tack fina du <3 Pussss! :-D
Så mycker mer personligt med egna bilder. Sen får vi se om vi fixar lite med bakrunden men det tar vi lite senare :-)
 
Nä nu vaknar min lilla skitunge ute på bron :-D
Ciao!

Smarta hundar

God morgon! Hur har ni det ?
Jag har just gjort den dagliga dammsugningen av undervåningen inklusive soffan. Svart soffa och vit hund är en dålig ekvation ;-) Även sängkläderna behöver dammas av varje dag då båda hundarna sover med mig i sängen då Emil jobbar borta. Mysigt med sovsällskap :-) Emil ogillar att ha dem i sängen så då han är hemma skickar han ner dem men de kommer alltid smygandes upp på min sida under småtimmarna. Smarta är dom ;-)
 

Guldmedalj och finfrämmande

Lugnet har lagt sig här hemma, gud så skönt. Och så himla underbart att veta att imorgon kommer Emil hem :-D  En vecka är tungt men på något vis går det ändå ganska snabbt. Måste ändå bara säga det att ni som är ensamstående föräldrar på heltid gör det förjävla bra, guldmedalj till er :-)
 
Dagen idag har vart bra. Lika kall och grann som gårdagen. På eftermiddagen fick vi finfrämmande, fina Sofia och lilla Frida :-) Edvin var lycklig och tyckte det var jätte kul med någon lika liten som han även om hon var lite blyg och rädd för vovarna :-P Jag och Sofia fick surra loss och som vanligt finns det så mycket att prata om och tiden räcker inte till. Nu får det baske mig inte gå lika lång tid till nästa gång ;-)
 
 
 
 
 
 

Happy Lights

En sån här ljusslinga önskar jag mig. Det lutar åt att det blir en slinga med bara vita kulor men jag gillar även den på andra bilden med. Svårt val, kanske får bli 2 ? hehe Vilken är din favorit ?

 
 
Detta är bara ett urval av de färger som finns och de kostar 299 kr. Du hittar dem hos  www.ironhouse.se
Taggar: Happy lights, ljusslinga;

Chokladtryffeltårta

150 gram smör/margarin
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl
 
1. Smält smöret och rör ner socker, vaniljsocker och kakao.
2. Rör ner ett ägg i taget
3. Rör sist i mjölet
 
Smörj och bröa en form med avtagbar kant (jag använder alltid kokos) och häll över smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen max 20 min i 175 grader (den ska vara lite lös)
Låt svalna och ställ i kylen minst 1 timme.
Servera med grädde eller vaniljglass och kanske goda jordgubbar eller hallon till.
 
Lätt som en plätt, det svåraste är att låta bli att smaka av den innan den blivit kall ;-)
 
 
Vi hade varken grädde eller glass hemma så jag pimpade den med lite florsocker, vilket är ganska onödigt då den är rejält söt i sig själv men vad gör man inte för att det ska se lite bättre ut :-P
Taggar: chokladtryffeltårta, dessert, efterrätt, kladdkaka, recept;

En kylig lördag

Idag har vi minus 20 grader, klar himmel och sol. Solen kommer sig inte så högt upp ovanför trädtopparna och det är inte många timmar man ser vår vän så det gäller att passa på att njuta det lilla :-)
Efter pannkakslunchen klädde vi på oss och gick ut på gården. Edvin satt nerbäddad i vagnen för att invänta John Blund ;-)
 
 
Fanny ville komma upp i mattes famn ;-)
 
 
Alice fick vara inne medans Keyvan sköt slagskott, hon var bara ivägen och tog alla puckarna för han ;-)
 
Edvin sov bara en timme idag, annars brukar han sova 2-2½ timme på dagen. Kanske var det kylan fast han var inte kall då jag tog in honom, bara kinderna.
Just nu kollar han lite på film, Byggare Bob, hans favorit är Skopis som dessutom pryder hans tandkräm. Så fort han ser Skopis brummar han hehe. Gullunge!
 
Jag har slängt ihop en kladdkaka som får bli vårt lördagsgotta. Egentligen heter den Chokladtryffeltårta men här hemma går den under kladdkaka. Jag har gjort den under 10 års tid, många gånger per år och det är en stående favorit hos oss. Till skillnad från en vanlig kladdkaka som kanske är godast ljummen skall denna ätas väl kyld, minst en timme i kylen gärna längre. Godast är den med kall vispad grädde eller vaniljglass. Tänkte att jag ska lägga ut recept på den ifall någon är intresserad och inte har testat den själv redan. Men det blir nästa inlägg. :-)
 
 
 
 
 
 
Taggar: byggare bob, hund, kyla, skopis, slagskott, vinter;

Prenumeration och premier

Det var muggarna jag föll för då jag såg vad jag skulle få om jag började prenumerera på tidningen Allt i Hemmet. Har fått två nummer av tidningen än så länge och igår kom min premie som var något försenad. Tycker muggarna är jätte fina, tyvärr tror jag att det är andra sorteringen på dem för en av dem är större än de andra tre och jag hade nog önskat att det var två av varje mönster istället för tre lika och en med ett annat. Kanske ska man maila och klaga men jag orkar inte tjaffsa, tycker de är fina ändå :-)
 
 
Den fina skålen kommer jag nog att använda som ljuslykta till att börja med.
 
 
Halsbander var gulligt, jag älskar hjärtan så det här kommer absolut hänga runt min hals då tillfälle ges ;-)
 
 
Själva tidningen tycker jag känns så där. Kommer att avsluta prenumerationen i vår om inte det händer något och jag börjar gilla den. Har redan påbörjat en ny hos en annan tidning som jag hoppas ska kunna inspirera mig mer och med denna följer det så klart oxå med premier :-D Nog är de bra på att locka alltid, speciellt en sån som jag som är svag för roliga och fina saker ;-)
 
 
Taggar: allt i hemmet, halsband, muggar, prenumeration, skål, tidning;

Avigt

Upptäckte för en stund sedan att jag gått med jumpern avig idag, snyggt va?!? Tur att jag bara varit hemma ;-)

Viktväktarmat och parfymflaskor

 
Hej igen!
Lite bättre till mods nu. Keyvan har kommit hem från skolan och jag ska strax börja med maten. Idag blir det tortilla med kycklingfyllning, ett viktväktar recept. Man ska väl inte ge barnen viktväktarmat men de äter ju allt som vanligt annars så jag tror ingen kommer lida av fettbrist efter denna måltid ändå då jag inte kommer att snåla med vare sig fett till stekning eller ost ovanpå :-)

Fick Kicks-tidningen i brevlådan idag och nu verkar vårens Escada doft finnas i handeln, med körsbärsdoft. Blir att kila in och sniffa lite vid nästa stadsbesök. Har jag sagt att jag är parfymtokig? Ett tag hade jag runt 20 olika parfymer hehe Men man hinner inte använda slut på dem då man har så många och de riskerar att härskna. Gav bort en del som jag tröttnat på. Nu har jag 5 stycken men med tanke på mitt väldigt oglamourösa liv för tillfället är det ju inte särskilt hård åtgång på dem men det kan ju bli haha :-D Dessutom tycker jag att flaskorna är så himla fina att se på, som prydnader. Får nästan samma känsla inne på systembolaget, många flaskor är så fina. Men jag avskyr innehållet så det blir inte många flaskköp för min del hehe ;-)
Nä men just det ja, steka kyckling var det!
 
Taggar: Escada, kicks, kyckling, körsbärsdoft, parfym, viktväktarna;

Down

Idag känns som en skitdag, borde vara toppen då det är fredag. Saknar Emil och det känns som en evighet tills han kommer hem, i bästa fall måndagkväll eller natten mot tisdag. Halvvägs dit nu. Önskar jag hade något upplyftande att skriva om men det kanske jag har lite senare idag :-)
 

Konsten att kunna mysa, min fina lilla prins!
Önskar en fin fredags eftermiddag, hej hej så länge!
 

Återvinning och husvisning

Kvällen är här och den lille prinsen sover gott, den stora prinsen sitter i soffan och kollar lite på tv. Jag har hängt tvätt och duschat och sitter nu här med en kopp te och macka.
Vi åkte och hämtade Keyvan efter skolan idag med men gjorde inga stadsärenden. Istället åkte vi till återvinningen med lite kartong, plast, metall och tidningar. Dumpade även en påse kläder till myrorna. Den påsen har stått i sovrumet sedan i somras och väntat på att komma iväg och nu äntligen, ett halvår senare hängde den med :-) Skönt då det blir gjort. Det finns ingen klädinsamling på någon utav återvinningarna vi brukar åka till och därför har den "glömts" bort. Lite dumt kan jag tycka, borde i alla fall vara i närheten av varandra men jag förstår ju att det är myrorna själva som tömmer sina konteinrar och då har de väl sina egna insamlingsställen helt enkelt, men smidigt hade det ju vart för en själv :-) En snabbis in på ICA då keson var slut på Maxi igår och sen bestämde vi oss för att åka och kolla på ett parhus som jag sett ute på Hemnet. Jag har bokat visning men vi var lite nyfikna att bara se hur det såg ut runtomkring. Ärligt så vet jag inte riktigt, magkänslan säger nej, men vi måste gå in och kolla och känna efter innan beslut kan tas. Har dock lite svårt att se att Emil tycker det är okej men vi får väl se. På tisdag ska vi i alla fall dit :-)
 
Som kontrast till de vintriga bilderna lägger jag ut några sommarbilder, oj vad jag börjar längta efter grönskan och värmen, till och med de äckliga flugorna som finns i miljarder här på hästgården saknar jag hehe, nästan ;-)
 
Mitt absoluta favorit träd är detta, här i full blom.
 
man nästan känner doften och hör bina surra eller hur?
 
 
Min älskade gubbe <3 Han har vuxit en del under halvåret som gått :-)
 
Tillbaka till verkligheten, januari, mörker, kyla och drivis hehe ;-)
Må gott, kram!
 
 
 
 
 
Taggar: bilder, myrorna, sommar, återvinning;

Bilder och hästskit

Idag är det inte lika vackert ute som det var igår. Minus 5 grader och det blåser så det känns som minus 15, himlen är gråvit, tur det är snö, då blir det lite ljusare i alla fall. Burr, man vill bara kura ihop inomhus. Och så är jag jäkligt sugen på något gott. Får distrahera suget lite med att lägga ut några bilder som jag tog igår då det var betydligt finare väder här i norrland .-)
 
Vi har tre hästar här på gården. Jag är själv ingen "häst tjej" men jag tycker det är fina djur och jag trivs med att ha dem här hos oss, kunna gå ut på gården och de dem en morot eller bara klappa och prata lite med dem. Edvin tycker det är kul han med men mest kul tycker nog hundarna att det är. Hästskiten är populär. De både äter den och ibland har de rullat sig i det. I perioder blir det en hel del hund-duschar av förståeliga skäl ;-)
Urk!
 
 

Som en dröm med min lilla ängel

God morgon! Här har vi tagit det lugnt på morgonkvisten. Vi låg till sju men jag hade gärna legat ett tag till, som vanligt alltså. Edvin sover som en liten ängel sedan 2 månader tillbaka. Vi lägger honom vid 19-tiden och då lägger vi bara ner han i sin säng och går ut därifrån. Han somnar själv och sover utan uppvak fram tills mellan 6-8 på morgonen. Som en dröm alltså och jag bara väntar att denna tid snart är slut för så här bra kan man väl inte få ha det i all evighet? Hela hösten var en pina så kanske är det en uppladdningstid inför nästa helvetesfas he he. Hoppas inte! :-)

Trinny & Susanna

Ja vad säger man, Trinny & Susanna är bäst! Varje avsnitt sitter jag och skvätter tårar, och ikväll med förstås. Så underbart att en ny säsong har börjat. Nu ska jag hoppa i säng och spela lite song pop så mina ögon torkar :-) Natti Natti!

Vår eftermiddag på stan

Så var det åter kväll och jag känner mig ganska trött efter vår eftermiddag på stan. Jag känner mig som hemma då jag får traska omkring på torget och in och ut i butikerna. Saknar närheten till stan. Tidigare bodde vi alldeles i närheten, 15 min promenad eller 5 min med cykel, drömläge enligt mig men inte enligt Emil hehe ;-)
Nu blir det inte så ofta, bara någon gång i månaden som jag är på stan så då njuter jag lite extra och mår gott.
Keyvan hade lite han skulle handla, bla för ett presentkort på Stadium och jag ville gärna kika in i några butiker men det blev bara några stycken, med ett 1½ åring i vagnen är det ingen garanti att man får titta runt i lugn och ro så jag valde ut några jag var extra sugen på.
 Valet föll på Lagerhaus, Mia´s lustgård och Polarn & Pyret, shoppade i samtliga :-D
 
Dett är vad som hängde med hem.
 
Fina presentpapper, ett doftljus och blockljus från Lagerhaus
 
På Mia´s lustgård hittade jag ytterligare ett doftljus. Jag fick ett sånt här doftljus av Therese och Fredrik då de var hos oss över nyår och jag gillade det så mycket att jag var tvungen att köpa ett till, fast nu blev det en annan doft :-)
 
Hos Polarn & Pyret hittade jag en "rånarluva" till Edvin som han kan ha ute då det är riktigt kallt och så såg jag deras superfina badrockar med dragkedja och kunde inte låta bli att köpa en sån till han oxå. Perfekt då den storleken jag köpte var 2-4 år, vilket betyder att han kommer kunna ha den rätt länge och då tyckte jag att priset blev mindre jobbigt. Man är bra på att övertyga sig själv va? ;-)
 
 
 
Efter shoppandet var det läge för lite käk så att vi skulle orka med handling på Maxi oxå.
Vi hamnade här:
 
Lillen åt sin första Max-burgare och jag kände mig lite som en "dålig" morsa som lät honom äta där. Dock fick han inga strips eller läsk så då kände jag mig som en "bättre" morsa  igen ;-) Han åt med god aptit då brorsan som ätit färdigt matade honom så jag fick äta upp min burgare.
 
Sen brassade vi iväg till Maxi, hämtade ut ett paket med lampor som vi beställt och handlade lite smått. Sen vidare på OKQ8 för att hämta ut ett paket åt Emil som kommit. Och sen fick vi ääääntligen åka hem och väl hemma var det gröt, dusch och nattning för en liten gubbe. Sen har jag satt ihop och fixat med de nya lamporna som ska vara på våra sängbord. Köpta på Halens för 199 kr styck om jag inte minns helt fel.
Så här blev det
 
Nu skulle vi haft något snyggt överkast (vi har två stycken men inget av dem passar). Och så fattas det en massa fina kuddar, gärna några med färg så det inte ser så blekt ut. Ser att tavlan hänger lite snett och så har vi en liten vove som pryder sängen (läs hårar ner) ;-)
 
Nu te och mackor tack!
 
 
 
 
Taggar: Halens, Lagerhaus, Shopping, bilder, bob, lampor, ljus;

På G

Nu åker vi och hämtar Keyvan på skolan och sen ska vi roa oss på stan :-)

Vackra vinter

Det är så vackert ute nu och jag får inte nog av vintriga bilder. De här har jag tagit genom fönstret nu på förmiddagen. Lär bli fler bilder efter lunch då vi går ut.

Taggar: bilder, vinter;

Att lyckas med det omöjliga

God kväll!
Jag har just tagit en dusch och tvättat håret, lyxade till med en inpackning oxå. Det var bra länge sedan sist, inpackningen alltså hehe. Känner mig som en fjortis då jag står och fotar så här men det jag ser är en tant, haha ;-)
 
 
Dagen har tillbringats här hemma, en hel del utomhus. Lillen och jag var ute på eftermiddagen och jag drog honom på sin bob. He loves it! Och det är lite bra motion för mig :-D
 
 
Här är "vår" gård by day
 
 
Och så här ser det ut by night, i alla fall på eftermiddagen ;-) Står på en annan plats än den då dagbilden togs så huset syns inte för träden.
 
 
 
 
Sen var det dags för middagsbestyr och till pojkarna lagade jag detta med ris till
 
 
Själv åt jag gårdagens rester.
 
Vilket bildregn det blev hihi Och har ni sett, jag fixade att lägga in bilder med text :-D Var ju hur lätt som helst och lite pinsamt är det att jag inte fattat hur man gör men nu så, skam den som ger sig ;-)
 
Nu tycker Keyvan att jag ska komma och se Sveriges mästerkock som snart börjar, blir te och mackor till. Önskar er en mysig kväll!
 
Taggar: bilder, bob, mat;

Njutning

Att kunna njuta en smula

Recension av december månads Glossy Box

Jag ger upp, jag får inte till det här med att få text under varje bild. Texterna bara hoppar omkring och bilderna flyttar sig och jag har väääldigt dåligt tålamod med sånt här, jag vill att saker bara ska funka :-D
Nåja, här kommer recension på produkterna först texten och sen kommer fem bilder under.
 
Först ut har vi en bodylotion La Sultane de Saba. Doftar sommar, lite gräsmatta tycker jag,skön konsistens och får godkänt av mig. Kommer dock inte att köpa den i framtiden.
 
På bild 2 är en soft bronzing creme från ACO. Helt perfekt till vardags om man bara vill se lite fräsch ut. Sådana här cremer är ju lite "inne" och vill man köpa en till budget pris kan jag rekomendera den här. Tummen upp!
 
På bild 3 är ett guldigt nagellack från Zoya. Kul med guld men passar inte riktigt mina blå/bleka fingrar denna årstid, finare på sommaren för min del men för er med mer gyllene hudton är den skitsnygg och jag tycker att den höll hyffsat bra. Jag kan tänka mig att köpa andra färger från detta märke i framtiden så tummen upp!
 
På bild 4 är en dusche creme från Anatomicals med doft av cola. För svag doft för min smak och alldeles för rinnig konsistens, kommer icket att köpa denna i framtiden. Tummen ner!
 
Slutligen bild 5 är en trio ögonskugga från So Susan. Fina färger som passar utmärkt till vardags, och fest med för den delen, som är lätta att jobba med. Me like så tummen upp för den!
 
 
 
 

Vegetariskt

Dagens middag blev en vegetarisk rätt som jag gjort en gång tidigare, väldigt god så jag tänkte lägga ut recept och tipsa om den. Jag har fotat receptet rakt av, likaså bilden då min såg lite tristare ut än den på bilden ;-) Jag gillar vegetarisk mat och försöker laga det någon gång i veckan.

Emil ringde och de är nu framme i Kiruna och hittat vart de ska bo. 8 timmar tog bilresan. Skönt att veta att han är framme för själva resan är ju så klart ett orosmoment. Vill ju inte det ska hända honom nåt.

Här blir det en tidig kväll men först te och macka.

Bye Bye julen....

....och välkommen åter om si så där 10-11 månader. Nu äntligen har jag påbörjat "ut med julen" projektet jag med. Har förstått att många redan är klara med det. Jag passar på nu då lillen sover men tror att han vaknar snart så jag tänkte vara snabb och slänga in ett litet inlägg :-)
Sen ska jag beställa gardiner till köket, blir inte några dyra, har kikat på Jotex och hittat några potentiella men jag kan inte bestämt mig för om jag ska köra på mönstrat eller enfärgat. Får kika lite till alltså.

Nä nu måste jag kila, hej hej så länge!

Efter regn kommer solsken

För en timme sedan åkte Emil iväg mot Kiruna. Det var en tung kväll igår, jag blir alltid så ångestfylld då han ska åka. Hemskt och jobbigt. Då han åkt och det gått ett tag brukar det lätta och kännas bättre, som nu. Men så ringde det från kommunen ang barnomsorg och det verkar som att vi inte får dagmamma/förskola här i närheten. Suck! Ännu en tyngd över mina axlar. Allt ordnar sig men det känns som en tung start på detta år, får verkligen hoppas det lättar upp lite. Men som vanligt finns det ju alltid de som har det värre, vi har tak över huvudet, mat på bordet, inga dödliga sjukdomar som vi vet om, fred osv osv :-) Jahapp, lite trist med mina neggo inlägg men så får det bli. Jag avslutar med något så klyschigt som "efter regn kommer solsken" ;-) och så bjuder jag på en bild av en allvarlig Louise, bekymmersvecket är djuuupt he he.

En trettonåring i familjen

Hipp Hipp Hurra för Keyvan idag. Här har det firats dagen lång, numera har vi ju en tonåring i familjen. Kan inte fatta att han nu är 13 år, vart tog tiden vägen??? Stämmer det verkligen att jag själv åldrats 13 år? Det kan jag väl aldrig tänka mig, är ju fortfarande som en nyponros ;-) he he
Nu har den lille lagt sig och vi andra ska ta oss en tårtbit (till) och starta den tredje filmen som vi hyrde i fredags. Imorgon åker Emil till Kiruna och det känns tuuungt, men en vecka går fort och snart är han hemma igen. Ja ja, lite optimistisk måste man ju ändå vara i eländets mörker :-)

Tyvärr glömde jag fota tårtan innan vi åt av den så det får bli en bild på en halväten tårta :-)

Mätta och belåtna

Så var vi åter hemma. Som vanligt serverades underabar mat, idag fick vi till och med förrätt, toast med en jätte god röra av bla rökt lax och avokado. Middagen bestod av kalkon, olika såser, potatis och morötter i ugn, köttbullar & korv till barnen, sallad och andra goda tillbehör. Det hela avslutades med kladdkaka, grädde, glass och sommarens jordgubbar. Behöver jag säga att vi blev proppmätta? ;-)
Nu slår vi nog på en film och det får avsluta den här fina lördagen.
Kram!

På väg

Nu är vi på väg till Emils pappa & Rigmor i Åbyn. En timmes bilfärd och vi har just lämnat vovarna hos min mamma. Tvillingkillarna Max & Liam som är Emils syskonbarn kommer oxå dit och de är allergiska så därför följer inte fyrbentingarna med. Vad gör ni idag?

Laddade för fredagsmyyyys

Kvällen är räddad. Efter present köp åkte vi till Hemmakväll. Hyrde filmer, köpte läsk och godis. Brummade hemåt och lagade tacos. Nu är det bara att vänta in då lille gubben ska sova så kan kvällen börja. Önskar er en skön fredagskväll!

Övning sägs ge färdighet

Hallå i stugorna!
Det här inlägget kan se lite märkligt ut, jag övar lite med Remby, man verkar kunna göra en massa kul där men lite svårt tycker jag nog det är. Jag  har nog svårt att få till det med att ha flera bilder med tillhörande text i samma inlägg. Jag har aldrig lyckats med det hehe Där för måste jag öva öva öva och åter öva ;-)
 
Ögat är i alla fall mitt eget, alltid något haha. 
 
 
I skrivandets stund sover lille gubben och då han vaknat ska vi åka och köpa presenter till Keyvan. Åh vad det är svårt att köpa till en 13-åring. Annat var det då han var mindre :-P
 
Jag kommer att lägga ut en recension av decembers glossybox snart, om jag lyckas med fem bilder och text under varje får ni lova att applådera lite där ute i cyber rymden ;-)
 

Inget glädjeinlägg direkt

God kväll! Jag har just lagt den lille och slängt mig ner i soffan. Känner mig överkörd av ett tåg. Denna yrsel och trötthet och som toppen på moset fick vi idag veta att det bara blir ett år till vi kan hyra huset vi bor i. Det var egentligen ingen nyhet då vi skrev kontrakt på 2 år men det skulle ev bli 3 år men nu blir det inte så. Bara tanken på att hitta nytt boende känns tungt. Emil vill inte bo i lägenhet och helst inte i stan, medan jag helst bor i stan och om det är hus eller lägenhet spelar egentligen inte så stor roll. Ja ja, vi har ju ett år på oss :-) Sen fick Emil dessutom veta att han nu ska jobba i Kiruna, 65 mil bort. Fy vad jag avskyr hans jobb, att han är borta så mycket och så långt bort. Blä! Det här blev inget glädjeinlägg direkt, det känns säkert bättre imorgon. Då måste vi iväg och köpa födelsedagspresenter till den blivande tonåringen. Tror jag vet vad det blir men vi får väl se :-)

Nähäpp, nu blir det lite mer slappande innan sängdags, imorgon är det Emil som får sovmorgon :-)
Hej Hej!

Sömntutan

God Morgon Bloggen!
Eller hur det nu är, klockan är ju 11 !?! Jag sov från 22 till 10 med några uppvak och mardrömmar men sovit har jag, tack åter till min fina sambo <3
Idag får vi fikabesök så jag ska försöka slänga ihop en blåbärspaj, ska se om jag hittar något nytt recept, annars får det bli något av de säkra korten :-)
Hej så länge!

Middagstips

Falafel, spagetti, pesto & sallad. Enkelt med färdig falafel och pesto om man är lat som jag, men gott :-)

2 januari

Sovmornarna bara haglar över mig, vilken lycka. Mår inte så jätte bra så det behövs, trötthetshålet är djupt och verkar omöjligt att fylla upp. Lite dåligt samvete har jag förstås att Emil får ta alla mornar.

Dagens lunch blev rester från gårdagens middag (I love rester) broccolisoppa, underbart god tycker jag. Den enda i familjen som ogillar det är Keyvan. Han skulle äta Billys pizza varje dag om han fick hehe. Men det får han så klart inte. Nån måtta får det ju vara, men jag tvingar inte i honom sånt han inte tycker om, däremot vill jag att han ska smaka innan han dissar maten. Edvin äter ALLT, han är matglad och inte kräsen, än så länge. Han kommer nog på i sinom tid att grönsaker är "blä" han med. Hur gör ni, tvingar ni i ungarna all mat eller slipper de om de inte tycker det är gott?

Efter lunch gav vi oss ut på en promenad, jag drog Edvin i barnvagn och Emil fick bli dragen av odågorna (hundarna). Vi var ute nästan en timme men vi gick ganska sakta, odågorna ska ju lukta och pinka överallt ;-) Men skönt var det och nu sover den lilla godingen och jag passar på att datorisera ett tag.
Har dock inget vettigt att säga så det får räcka för den här gången :-)

Sovdags

Nu kastar vi in handduken och säger God Natt!

Första dagen på det nya året

 
Vi hade en väldigt trevlig och mysig nyårsafton här hemma tillsammans med en av mina barndomsvänner och hennes sambo. Therese hade komponerat ihop menyn som vi lagade tillsammans. Till förrätt åt vi jordärtskocksoppa med parmachips, bröd och vitlökssmör. Denna soppa var supergod och jag kommer laga den fler gånger.
Huvudrätt var oxfile, potatisgratäng, gorgonzolasås med en sallad till. Ingen av oss hade lagat oxfile tidigare men jag tror att vi lyckades bra :-)
Efterrätten bestod av vaniljpannacotta med åkerbär som Therese mamma hade plockat. Finns inget godare bär :-D

Edvin somnade vid åttatiden och vi andra satt och pratade och mös i lugn och ro, åt snacks och på Keyvans begäran lekte vi "skriva meningar"-leken och skrattade så tårarna sprutade hihi. Tolvslagetfirades ute på gården med lite smällare. Ingen av oss vuxna är särskilt intresserad av det men för Keyvans skull hade vi inhandlat några enklare varianter ;-)

Klockan två låg vi i sängarna och i morse svor jag att jag inte ska vara uppe så sent på bra länge, trots att jag fick ligga till tio :-D Tack älskling!

Idag händer nog så lite som möjligt, ett varv med dammsugaren och lite tvätt som ska tas om hand men i övrigt ska jag strunta i allt och bara göra ingenting, fast det är ju ganska tråkigt det med ;-)

God fortsättning där ute och har ni avgett något nyårslöfte tro?