Nostalgi

Har varit aningens nostalgisk här i februari och har svårt att förstå att tiden verkligen går snabbt. 12 år sedan jag gick på min allra första salsalektion och där blev jag helt frälst i både dansen och musiken. Därför blir det en massa gamla låtar som jag ska spela på kvällens salsa social. Jag gillar egentligen mest att spela nyare musik men det känns kul att ha det här temat för kvällen, nostalgiafton :-)
Så det är vad jag sysslar med just nu, välja ut låtar och lyssna och drömma mig bort lite för det finns en massa minnen till alla låtarna, både bra och dåliga. Mycket hinner hända i ens liv under 12 år :-)
 
Underbar smörsalsa när den är som bäst!
 
 
 
Klippet är väldigt amatörmässigt filmat men jag tycker om att det är lite "stökit" och filmat på alla möjliga och omöjliga hehe Det här är en av mina absoluta favoritlåtar inom den kubanska salsan och jag bara älskar hur kul de har på scenen och nedanför, vill bara hoppa in och vara med :-D Klippet är från 1995.
Taggar: Charanga Habanera, Marc Anthony, Nostalgi, Nube pasajera, Ricardo Arjona;

Glossy Glossy

Kolla här vad som kom med posten idag, Glossy boxen :-P

* Hårolja från Maria Nila Stockholm
* Anti-agekräm från Jabu'she
* Lip Liner från Modeleco
* Torr schampo från Batiste
* Cheek + lip tint, Modeleco

OCH 100 kr rabatt hos Zalando, alla mäns mardröm ;-)

Känns som en rolig box och det ska bli kul att testa produkterna då jag inte testat något av detta tidigare :-)

God Natt!

Det blev inte så mycket bloggat idag av olika anledningar. Hoppas det blir lite bättre med det imorgon :-) Nu säger i alla fall jag god natt och hoppas på en sovmorgon ;-)

Veckans matsedel 9

Måndag: Korvstroganoff
 
Tisdag: Sill, potatis & ägg / ugnspannkaka
 
Onsdag: Linssoppa
 
Torsdag: Lax med spenattopping & potatis (vv-recept)
 
Fredag: Indisk kycklinggryta & ris (vv-recept)
 
Lördag: Tacos
 
Söndag: Grönsakspaj (vv-recept)
Taggar: mat, matsedel;

Veckans viktresultat

v.1 -0,7 kg
v.2 -0,3 kg (totalt -1 kg)
v.3 -0,7 kg (totalt -1,7 kg)
v.4 -0,1 kg (totalt -1,8 kg)
 
Inget superresultat direkt på de här 5 dagarna men det går ju i alla fall neråt :-)
 

Jag vann

Jag vann, jag vann, jag vann hihi Så roligt det ska bli att få se någon lite tjejigare film. Får man säga så utan att bli hackad på av någon genusgalning ? ;-) Vad pratar jag om ? Jo jag pratar om filmen "Tingeling, Vingarnas Hemlighet" som jag vunnit :-D Nu blir det inte Byggare Bob på ett tag hoppas jag :-P
Roligt i alla fall att vinna, speciellt efter förra veckans misär så det här gladde mig riktigt mycket faktiskt :-)
Tack Tack till Fia http://www.sofsan.se/ hälsar Edvin och jag :-)
 
Taggar: DVD, Tingeling, Vingarnas Hemlighet;

Sunny Sunday

Känns som att lite energi är på väg tillbaka, det känns inte lika ostadigt men huvudvärken är kvar. Men det går åt rätt håll. För den här gången.
Solen har lyst i två dagar och temperaturen har vart härlig. Vårkänslor. Vi har bara varit på gården men i alla fall ute och luften gör en gott.
Imorgon är det äntligen måndag och Emil kommer hem på kvällen. Han är extremt efterlängtad efter denna helvetesvecka. O yessss!

Nu är det kväll

Kvällen är här och jag slappar i soffan. Gladiatorerna har just börjat. Edvin sover och Keyvan sover hos sin pappa inatt. Kanske skulle man slänga in lite popcorn i micron. Ingen pepsi max har jag, skandal ju. Kan inte ens minnas sist jag var utan det en fredag. Men ikväll får vanlig hederlig svartvinbärs saft duga.
Önskar er en skön kväll med mycket mys :-)

Snopet

Jag som skulle vara föräldraledig till slutet av mars fick idag brev från f-kassan att mina dagar tog slut sista januari. Whaaat!!!!! Jahapp, som om det inte vore nog med att jag mått som en råtta i veckan kom det här som en kalldusch. Tur att jag ändå skulle ha köpstopp nu om man nu ska se något positivt med det hela ;-) men det kommer bli lite kärvt ekonomiskt men viktigast är ju ändå betala räkningar och att ha mat på bordet. Plus att jag MÅSTE boka tid hos vårdcentralen nu vilket Emil tjatat på mig i månader. Jag skjuter upp allt och då jag mår lite bättre glömmer jag bort hur dåligt jag brukar må tills det kommer tillbaka och jag blir påmind. Men nu så måste jag ju iväg dit för att jobba är det inte tal om för tillfället. Och så var det det här med dagisplats oxå. Fy vad jobbigt med allt detta och jag klarar inte riktigt av att ta tag i det idag för jag mår skit.
Verkligen upplyftande inlägg den här veckan, hoppas ni står ut.

Min lille bebis

Min lille bebis ;-)

Drömmer mig bort

Jag sitter och drömmer mig bort inne på Polarn & Pyrets webshop. Smäller bara till och så är det tö och slask ute och lagom till dess ska ju Edvin börja på dagis/dagmamma och då behövs rejäla och bra kläder. Fina skaljackor och fleecejackor har de, blir så glad i alla fina färger. Och så har de en tuff ytterplaggs väst som jag bara vill ha till Edvin :-P Så måste ju gallonkläder och stövlar ochså inhandlas. Plånkan får sig en smärre chock, eller kanske Emil hihi
Bara skaljacka, fleece och den där västen går loss på 1800 kr tillsammans :-S Får nog fortsätta att bara drömma om västen då den egentligen nog inte ens är nödvändig hehe  Jaja, fraktfritt har de på webben just nu så kanske jag borde beställa i alla fall skaljackan så köper jag fleecen nästa månad :-) Vilket svammel det blev men jag är ju ganska bra på just det, att svammla ;-)
 
 
Två fina skaljackor, tycker att den första är så himla fin med de olikfärgade dragkedjorna
 
 
 
Knallgul fleecejacka vore ju lite häftigt, då lär han synas i alla fall hehe
 
 
Här är den fina västen som jag fastnade för, tänk vad snygg med den röda fleecen under eller kanske med den gula ? åååå vill ha ;-)
 
 
 
Nej, det här inlägget är inte sponsrat av Polarn & Pyret vilket man kanske kan tro. Jag är bara lite tokig i deras fina ytterplagg :-)
 
Taggar: barn, fleecejackor, polarn och pyret, skaljackor, ytterplagg;

Veckans viktresultat

v.1 -0,7 kg
v.2 -0,3 kg (totalt -1 kg)
v.3 -0,7 kg (totalt -1,7 kg)
 
Vägde mig imorse (skulle egentligen vägt mig i tisdags men jag mådde så dåligt att jag faktiskt glömde det) och vågen visade minus 0,7 kg. Åt på tok för mycket godsaker under helgen då jag fyllde år men de här sista dagarna har jag inte haft någon aptit direkt så det verkar som att det jämnade ut sig och jag fick minus på vågen trots allt.
Nu är det bara 5 dagar till nästa vägning så då får vi se hur det ser ut då :-)

It sucks

Ett mindre upplyftande inlägg är vad som bjuds på idag. För att låta som en tonåring: Det suger! Har en yrslig period som ju började innan helgen men jag tänkte att det nog skulle bli bättre men nej, det blev det inte. Igår var jag tvungen ringa hit min mamma för att hjälpa mig med Edvin och idag skulle jag egentligen nog oxå bett om hjälp men jag tycker det är svårt att be om hjälp. Vill inte belasta någon annan. Såna här gånger är det verkligen skit att sambon jobbar långt bort, inte bara att ringa hem honom :-( Nä usch och fy, nu hoppas jag bara det blir bättre så livet blir lite enklare. Hej hopp så länge!

Tävlar om Tingeling, vingarnas hemlighet

Jag tävlar om Disney-filmen Tingeling Vingarnas hemlighet på dvd inne hos "Sofsan". Tävlingen pågår till den 24 februari så du hinner tävla du med :-)
Tävla gör du här -----> http://www.sofsan.se/2013/02/17/vinn-disney-filmen-tingeling-vingarnas-hemlighet-pa-dvd/
 
 

Inköp och köpstopp

Har just klickat hem några "måste ha" grejer från Beauty Planet och Nordicfeel. Jag tycker det är helt perfekt att handla där då det är lite billigare än att handla i butik nere på stan, tex Kicks. Vissa produkter är några hundralappar billigare och vissa kanske bara en tjuga men det är fri frakt och det kommer direkt i brevlådan (beror förstås på hur stort paket det är). Snabb leverans är det oxå. Helt perfekt alltså :-)
 
Senaste åren har jag använt Shiseido´s hudvård (dag & natt fluider) och jag tycker om dem väldigt mycket så det är lite svårt att byta för att testa något annat märke. Den jag beställde nu är inte en fluid utan en creme och jag tror att det kommer bli bra nu då jag upplever min hud lite torrare.
699 kr på Beauty Planet
Något jag inte kan vara utan är Elisabeth Arden´s Eight hour creme. Använder den på läpparna varje kväll då jag borstat tänderna och ska lägga mig. Har därför inga problem med torra och nariga läppar. I love it!
189 kr på Beauty Planet
 
 
 
Slutligen blev det även mitt favorit shampo som precis tagit slut här hemma.
Redken  All soft shampo 169 kr på Nordicfeel
 
 
Mars kommer bli en månad då jag ska handla NADA till mig själv, inga kläder, ingen inredning, inget smink eller annat hehe. Ja vi får väl se hur det kommer att gå :-P Det enda jag kommer tillåta mig själv lägga pengar på är ett frisörbesök men om jag känner mig själv rätt kommer det dröja till sommaren innan jag gör det där samtalet och bokar en tid så det blir nog inget besök under mars ;-)
Barnen ingår inte  i köpstoppet utan gäller endast grejer till mig själv. Får se hur mycket jag lyckas spara. Wish me luck!
 
Taggar: Eight hour creme, Elisabeth Arden, Redken, Shiseido, hudvård, shampo;

Veckans matsedel 8

Den här veckan känner jag mig fruktansvärt oinspirerad och då blir matsedeln därefter oxå, "tråkmat" får det bli :-)
 
Måndag: Broccolisoppa
 
Tisdag: Köttbullar & potatis
 
Onsdag: Ugnspannkaka
 
Torsdag: Spagetti & köttfärssås
 
Fredag: Kyckling & pommes
 
Lördag: Ej bestämt ännu
 
Söndag: Linssoppa
Taggar: mat, matsedel;

Livstecken

Ett litet livstecken kommer här. Firade min födelsedag igår och haft fullt upp. Idag har det varit en till yrseldag så jag har mest legat. Kändes lite bättre på em så efter vi ätit middag åkte vill till Maxi och handlade för veckan. Emil åker imorgon och det känns som vanligt surt men man ska väl tänka positivt så det blir säkert en bra vecka ändå. Nu ska vi äta lite glass och mysa i soffan. Hoppas ni har en skön söndagskväll :-)

Fredag i soffan

Jag ligger på soffan och vilar, det är vad jag har gjort typ hela dagen faktiskt. Så himla trött och yrslig, blä för det. Tur att man kan roa sig med sin telefon :-) Nu ska jag försöka hänga med i filmen som vi börjat se.

Middagen blev gratinerad tortilla fylld med linser, morötter och tomatsås och sallad till.

I väntan

Sitter i bilen och väntar på Emil som är inne på Biltema. Har lite trist då alla liv i Candy Crush är slut så det blev lite foton på mig och mitt trollruffs.

Alla hjärtans dag

Herregud vilken firar-vecka/äta-slisk-vecka det har varit/är. I tisdags var det fettisdag, igår hade Emil och jag 4-års jubileum hehe, idag är det alla hjärtans dag och på lördag fyller jag år. Helt sjukt och tur att vi inte firar särskilt mycket för då hade vi ju rullat fram :-D Killarna fick ju varsin semla i tisdags men vi hade inte gjort något speciellt på vår 4-års dag och idag blir det inte heller något, vi spar det hela till på lördag helt enkelt. Jag är nog ganska dålig på att fixa och trixa med alla dagar under året som skall firas hit och dit. Födelsedagar och julen, DÅ ser jag till att ordna en massa, men inte annars faktiskt, jag orkar inte och tycker inte att det är så viktigt :-)
Firar ni något idag ?

Bank, bullar och ludna ben

Go kväll ladies! Hur har ni det? Jag är rätt trött ikväll, som vanligt ;-) Vi hade ett möte på banken på förmiddagen. Vi ville veta lite om vi får låna pengar ifall vi hittar något hus att köpa. Vi blev kvar där i 1 1/2 timme och Edvin skötte sig exemplariskt. Satt i famnen och åt små äppelbitar, körde småbilar och bläddrade i en bok. Tillslut blev han så trött att han somnade och vaknade inte ens då vi klädde på honom och gick till bilen :-D Vi gick därifrån lite klokare och behöver börja spara till en kontantinsats. Inte så många som har 300 000 kr att casha upp, i alla fall inte vi. Vi får nog mellanlanda i en lägenhet då kontraktet här går ut. Spara pengar var det ju :-)

Då vi kom hem ställde jag mig och bakade bullar. Jag har ätit 3 stycken. Jag som inte ska ju :-S Jag klarar inte av att ha sånt hemma så jag hoppas allt går åt på lördag, att de är riktigt fikasugna hehe. Någon tårta har jag inte tänkt göra. Ska hacka ihop en fruktsallad och till det ska det finnas glass, grädde, maränger och lite annat. På så vis kan man ju själv styra hur nyttig eller onyttig man vill vara :-)

Ikväll har jag suttit och förhört Keyvan på engelska och geografi. Håller tummarna det går bra för han imorgon :-) Nu blir det en dusch för mig, känner mig lite frusen så det blir nog bra. Passa på att kapa bort lite hår från de håriga benen. De är inte så omhändertagna sista tiden ;-)

Fettisdag

Den här dagen har gått undan. Vi började dagen med att veckohandla. Så skönt då det är gjort. Måste ändå handla lite till inför lördag då jag fyller år då och ska ha ett litet firande här hemma men det det är bättre att köpa det på fredag. Hmm, eller kommer jag ångra mig nu, en fredag är ju värsta dagen att handla på. Får väl se till att göra det tiiiidigt :-)
2 semlor köpte vi och de fick Emil och Keyvan äta upp. Själv var jag ståndaktig och stod emot men fy vad läskad jag var :-D
 
På eftermiddagen fick vi lite kaffebesök av Julia, Alex och lilla söta Elsa. Jo man blir ju allt lite bebissjuk asså ;-)
Och sen var det bara att sätta igång med middagen och nu har jag en deg på jäsning. Japp, bröd skall bakas. Är så förbenat less på köpebrödet som bara smakar samma lika. Så nu hoppas jag att det här blir bra :-D
 
Och så blir det läxförhör förståss. Keyvan var så duktig på geografiprovet han hade förra veckan med endast 1½ fel. Stolt mor :-)
 
Tjing!

-0,3 kg

v.1 -0,7 kg
v.2 -0,3 kg (totalt -1 kg)
 
Totalt minus 1 kg på 2 veckor, jag är nöjd :-) Skulle behöva lägga i en växel men den här veckan som kommer nu blir lite tuff med utmaningar som pms och födelsedagsfirande. Ja hur det går får vi ju se om en vecka ;-)
Taggar: viktväktarna;

Veckans matsedel 7

Måndag: Pyttipanna & ägg
 
Tisdag: Falukorv i gryta med kikärtor & tomat (vv-recept)
 
Onsdag: Italiensk köttfärsgratäng (vv-recept)
 
Torsdag: Spenatsoppa & ägg
 
Fredag: Gratinerade tortillas med salsa
 
Lördag: Currydoftande fläskefilegryta
 
Söndag: Kycklingwok (vv-recept)

Lite snabbt

Tittar in här en liten snabbis. Har inte mycket att säga mer än att ikväll kommer mannen hem. Äntligen! 7 dagar har ändå gått ganska snabbt men nu ska jag njuta av lite avlastning i veckan då han är hemma. Yes box! :-)

Lite matprat

En bild på dagens middag, grönsakspaj som var riktigt god. Nu är jag en pajälskare och skulle kunna äta det varje dag och det kan man ju nästan då det är ett vv-recept, annars är det för mycket fett dessvärre. Och hur har det gått för mig i veckan med vv:andet då. Nja, si så där. Måste fan vara mer noga med att skriva in allt jag äter och hålla koll på pointsen.

Nu ska liten få sin kvällsgröt och sen ska vi mysa i soffan en stund innan han ska sova.
Hoppas du har det lugnt och skönt :-)

Skotta snö

Såg ni melodofestivalen igår? Vad tyckte ni? En del låtar var rent ut sagt tragiska enligt mig. Keyvan gillade Sean Banan bäst så klart och man kan ju inte annat än le då han håller låda, för underhållande är han allt. Men kanske inte ett seriöst melodifestival bidrag :-)

Här vräker snön ner så det blir till att gå ut och skotta snö sen. Fy va trist och tungt. Sådana här dagar önskar jag att vi bodde i lägenhet, speciellt då Emil är borta och jag ska sköta allt. Men jag får väl se det som ett träningspass ;-)
Må gott denna söndag!

Mellon

Nu sitter Keyvan och jag bänkade framför mellon. Poppisar och pepsi max blir vårt mys denna kväll. Nu ska vi se om det blir fiasko eller om det blir bra :-)

Kaffe & Pippi

Dagens tredje kopp kaffe för mig och lite PippiLångstrump för Edvin. Snart dax för middagsbestyr men jag tror jag sitter på baken en stund till ;-)

Vått golv

Min älskade lilla mört var utan blöja nu på morgonen. 2 gånger lyckades han kissa under den lilla stunden. Det gäller att vara snabb med att torka för annars är det både barn och hundar där och inspekterar ;-)
Vad hittar ni på idag?

Evig kärlek

Vilken mysig eftermiddag och kväll det blev. E-L kom över på middag och vi fick tillfälle att umgås. Så kul :-D

Kolla här vad som kom med posten, en lite tidig födelsedagspresent från Emil, tack min fina <3

Emil tycker att det ser ut som Konsum-märket och tänker man på den känns smycket ganska trist och fult men jag tänker INTE på Konsum, jag tänker på evig kärlek jag, så det så :-)

 

 

 

Taggar: Dogeared, Infinite love, halsband, present;

Fredag och en kyl fylld med pepsi max

God morgon på er!

Här vaknade Edvin halv sju men låg/stod i sin säng och pratade sitt eget språk och skakde lite galler hehe Då Keyvan kom ner lyfte han ur Edvin och de satt och såg lite tv tillsammans. Jag låg kvar i sängen (som den dåliga mor jag är) och spelade Candy Crush. Blir helt psycho då jag inte klarar av den banan jag är på grrrrr. Sen klev jag i alla fall upp och bytte blöja och fixade frukost. Nu blir det den vanliga morgondammsugningen (vilket långt ord ) och lite plock.
Hur har ni det? Det är ju freeeeeedag idag och kylen är fylld med pepsi max, då kan det inte annat än bli bra :-P

Alice är ofta in till hästen och käkar lite skit, han blir nyfiken och undrar vad det är för gottit hon hittar hehe

Taggar: candy crush, häst, pepsi max;

Energitjuvar

Äntligen kväll och man få sova. Mitt humör svängde rejält i em och nyligen hade jag ett telefonsamtal med någon som inte är min favorit, usch! Tänk att det finns människor som får en att må rent ut sagt förjävligt. Man ska inte ha kontakt med såna men i vissa fall går det inte att undvika helt även om jag undviker så mycket det bara går.

Vi tog oss en sväng till Maxi då Keyvan kom hem från skolan, jag och killarna, behövde stödhandla lite och Keyvan vill gå på El Giganten för att kolla telefon och hörlurar. Det var där vi båda surnade till hehe Men då vi kom hem kramades vi och blev vänner igen. Min fina tonåring :-)
När Edvin lagt sig fixade vi i ordning en dessert till imorgon då vi får middagsgäst och sen blev det geografiförhör då han har prov imorgon.
Nu blir det spela lite Candy Crush och song pop innan det är dax att sova.

Vad tycks om mina guldiga vingar? ;-)

 Gina Tricot 299 kr

Taggar: El Giganten, Gina Tricot, Änglavingar;

Moccamaster

Är det någon av er som har en Moccamaster eller har smakat kaffe från en sådan?
Vi har ju en Tassimo men kaffet smakar skit. Vi har rengjort med avkalkningskapslar men det hjälper inte och jag tänker inte köpa en ny Tassimo. Så nu funderar jag på hur en sådan här är, smakar det gott? Kan någon rekomendra den? Eller är det bortkastade pengar?
 
Taggar: Kaffe, Moccamaster, Tassimo;

Inställda planer

Idag hade jag och Sofia planer på att åka med barnen till Busplaneten men då lilla H kräktes på dagis igår blir det inget. Känner inte för att åka själv så vi skjuter på det och gör det en annan dag.

Jag har just klickat hem två nya tränings dvd:er och jag längtar till de kommer. Till dess borde jag ju inte vara skrovlig i halsen och ha benvärk hoppas jag.
Ja jädrar va fit jag ska bli hehe ;-)

Onsdag idag

Här blåser det kalla hårda vindar idag, var inte alls roligt att vara ute så jag är glad att jag kunde gå in igen då Edvin somnade i vagnen väl nerbäddad så klart :-)
Han har sovit en timme nu så han vaknar nog snart. Älskar den lilla stunden på dagen då han sover och jag får ladda mig själv lite, att bara vara själv och inte "vara där" för någon annnan. För annars är det ju fullt ös även om han är en ganska lugn liten kille som gärna vill att vi ska bläddra böcker tillsammans eller bara sitta och mysa lite :-)
Jag hade nog inte så mycket mer på hjärtat för stunden, tittar säkert in här lite senare.
Hoj Hoj!
 

Mest en massa svammel

Vilken jädra värk jag har i mina ben. Det är dessvärre inte träningsvärk utan mer ilande benvärk. Och i korsryggen. Kan ju vara något jag gör fel då jag kör zumban, eller för att jag tränar barfota? Eller så är det åldern hehe Ska inte köra mer zumba förrän det har gett med sig. Körde igårkväll och det var kanske inte så smart. Nä det får bli prommisar och kanske lite övningar med hantlar men jag känner att det är något i halsen igen så jag får ta en dag i taget och se vad jag orkar med :-) Emil for och jobbade igår så nu är jag ensamstående till på tisdag, om jag har tur till på måndag, det håller jag tummarna för. Keyvan har galet mycket läxor och prov den här veckan så eftermiddagarna kommer nog mest gå till att jag ska förhöra honom. Han har tagit paus från hockeyn och just nu känns det skönt för jag fattar inte hur det skulle gå med 5 träningar i veckan plus matcher och samtidigt kunna sköta skolan. Helt sanslöst mycket tycker jag. Och han tycker det är ganska skönt oxå men jag vet hur kul han tycker att det är. Vi får väl se hur det blir i höst om han tar upp det igen eller om det förblir så här. Det får han själv bestämma.
Nu har jag svamlat tillräckligt, dax för lite spel innan det ska sussas. Go kväll!

FantaColor Junior

Det här är en av grejerna som var i paketet jag hämtade på posten förra veckan. Edvin tycker det är kul att sätta fast och ta bort knapparna men han har inte förstått det där med färgerna. Det är för barn som är 2 år och uppåt så det är väl inte så konstigt att han inte kan det just nu :-)

Fisk med purjolök & bacon (viktväktarna)

4 port (8 points/port)
 
600 gram vit fisk
1 pkt bacon
1 purjolök
3 dl matlagningsgrädde 4%
2 tsk flytande marg  80%
2 dl ruccola
 
Sätt ugnen på 225 grader
Tina ev fryst fisk och skär i skivor.
Strimla bacon och stek, låt rinna av på hushållspapper.
Strimla och fräs purjon i 1 tsk margarin.
 
Lägg fisken i smord form, salta och peppra (jag använde citronpeppar). Lägg purjon på fisken och häll över grädden, strö sedan över baconen. Mitt i ugnen ca 20 min
Lägg ruccola över och servera med kokt potatis och sallad.
 
 
Taggar: bacon, fisk, recept, viktväktarna;

Grekisk pyttipanna (lite smalare variant)

4 personer

500 g potatis
500 g fläskfile
1 gul paprika
1 röd paprika
2 rödlökar
3 tomater
100 g fetaost ( max 10%)

Marinad:
1 dl olivolja
Kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
1 tsk ingefära
3 vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Sås:
1 burk creme fraiche ( max 5%)
2 msk lättmajonäs ( max 38)
2 vitlöksklyftor eller efter tycke och smak
Italiensk salladskrydda
 
Strimla köttet och lägg det i marinaden, låt det dra ca 6 timmar.

Skala och klyfta potatisen, lägg i en långpanna. (vi förkokade den en stund innan)
Sätt in i ugn på 225 grader ca 10 min.
Lägg köttet samt strimlad paprika,tomat,rödlök,och fetaost tärningar. Stek ytterligare 15 minuter. Blanda samman såsen och servera till pytten.
 
 
 

Ugnsbakad lax med fetaost

För 10 personer  
         
Ugn 200º.
 
1,2 kg laxfilé med skinn
Salt
Peppar
1 msk pressad citron
150 g fetaost
2 dl grekisk yoghurt
1/2 dl örtkryddor provençale, djupfrysta
 
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Krydda med salt och peppar och droppa över citronsaft.

Smula fetaosten fint eller mosa den med en gaffel. Blanda väl med yoghurt och örtkryddor.

Bred blandningen över laxen och baka i ca 20 minuter tills laxen är klar.

Servera med kokt potatis.
 
 
 
Man kan byta ut örtkryddorna till tex dill, persilja och gräslök om man vill.
Jag hade två hela filesidor ca 600 gram vardera.
Bilden är tagen innan de åkte in i ugnen
 
 
 
 
 
 

-0,7 kg

Vågen visade -0,7 kg och med det får jag trots allt vara nöjd. Jag menar, jag har ju ätit kladdkaka och jag har inte räknat points. Självklart hoppas jag ju på bättre siffror men jag måste vara realistisk oxå då jag har "fuskat"  :-)
 
 
v.1 -0,7 kg
v.2
v.3

Middag

Dagens middag var fisk med bacon och purjolök, ett vv-recept och väldigt gott. Måste nog lägga ut recept på den med hehe. Det här blev visst en matblogg men mat är bra, äta bör man annars dör man ;-)

Veckans matsedel vecka 6

Måndag: Fisk med purjo & bacon vv (potatis till)
 
Tisdag: Köttfärssås & spagetti
 
Onsdag: Broccolisoppa
 
Torsdag: Ugnspannkaka
 
Fredag: Taco
 
Lördag: Cannelloni med skinka & spenat vv
 
Söndag: Grönsakspaj vv
Taggar: mat, matsedel;

Ligger visst efter litegrann...

Hejsan!
Det har varit lite dåligt bloggande från mig sista dagarna, tiden, lusten och orken har inte funnits och nu känner jag att jag har en del att komma ikapp.
Igår var vi på Maxi och veckohandlade tidigt på morgonen och mitt på dagen kom Rigmor och Conny förbi. De åker till Mexiko idag och skulle tillbringa dagen i Umeå i väntan att flyget skulle gå på kvällen. Samtidigt som de var här kom även Johanna, Conny (många Connys hehe) och lillkusinen Anton. Kuuul tyckte Edvin :-D
Jag hade gjort kladdkaka och det slank ner nån bit i magen min, så vad vågen säger imorgon blir kanske inget roligt resultat. Måste ju erkänna att jag inte räknat points och varit superstrikt men jag har ändå försökt tänka lite i alla fall på vad och hur mycket jag ätit.
På kvällen drog jag med mig Keyvan på en promenad med vovarna. 35 minuter och det var minus 20 grader men det var ändå skönt att komma ut en sväng. Sen blev det bara slappelislapp på soffan :-)

Jag kommer att lägga upp recept på både laxen jag gjorde i fredags och den grekiska pytten som vi gjorde i lördags. Båda rätterna är väldigt goda.
Och så kommer veckans matsedel strax för den som inte har någon matinspiration eller bara är  trött på att laga "samma gamla vanliga" vilket det är lätt att det blir :-)
 

Träningsfreak

Idag fick jag sovmorgon till halv tio, sen var det frukost, förbereda middag då köttet ska ligga i marinad 6 timmar, gjorde chokladpannacotta på viktväktarvis som blir kvällens dessert. Då jag sedan dammsög fick jag sådan lust att köra lite zumba så jag körde igång dvd:n och tränade 45 minuter plus att jag använde gummibanden och gjorde rodd med dem och så lite plankan på det. Passade på då Edvin sov. Nu har jag nyss kommit in efter en 35 minuters promenad och jag känner mig som ett träningssfreak hehe men det gäller att passa på då ork och tillfällen ges helt enkelt :-)
Nu ska jag slösurfa lite här på datorn och sen ska middagen fixas. Det blir grekisk pytt. Vi åt detta (kanske inte riktigt samma recept) hos Johanna och Conny och det är riktigt gott :-)
Ha det så gott!
Taggar: chokladpannacotta, grekisk pytt, viktväktarna, zumba;

Fredagsmys

Nu är det snart läggdags för familjens minsting och då blir det fredagsmys med film och popcorn, självklart pepsi max med ;-)
Har inte blivit så mycket bloggande för mig idag då det är ganska fullt upp den veckan Emil är hemma, mycket som ska göras och jag vill passa på att göra något på mitt håll och så ska vi ju hinna med att göra saker tillsammans med. Tiden är knapp även om en vecka är lång tid :-) Nu hoppas jag att ni njuter i det fulla och får en skön kväll!

Middag

Nu är fredagsmiddagen i ugnen, lax. Vi är vrålhungriga hela högen så jag hoppas det går ganska snabbt.