På väg

Liten påskbuffe

Här är vi nu proppmätta efter en liten påskbuffe. På bordet står potatis muffins, gravad lax, ägghalvor med räksallad, sallad, bröd, persilje & majonäs sås och så klart en flarra Pepsi Max :-P Vi åt även klyftpotatis och kyckling men det hade jag inte hunnit ställa fram då bilden togs.
Ikväll ska vi bara sitta i soffan, äta godis och kolla på Lets Dance. Ska bli kul att se deltagarna för den enda jag vet om som deltar är Maria Montezami. Brukar ni oxå se på Lets Dance?

Soligt men sjukt

En del av påskens planer gick i stöpet pga att en annan familj blev sjuk. Vi planerade om och så blev Edvin sjuk inatt. Han har ju varit förskonad mot sjukdomar då han bara varit hemma med mig men antagligen blev han smittad på dagis då vi var på inskolningen. Emil blev oxå hängig så mest troligt blev de smittade samtidigt men inte jag, än så länge. Hoppas jag klarar mig. Det verkar dock inte vara någon hemsk förkylning som tur är. Just nu sover Edvin inne och jag sitter ute i solen. Han sover alltid ute men han blev så arg då jag bytte bajsblöja efter lunch och han låg bara och sparkade och skrek. Lugnade ner honom i famnen i soffan och då somnade han så därför la jag bara ner han i sin säng :-) Men jag får i alla fall njuta av lite sol här ute på bron. Tur att man kan göra så mycket i telefonen :-D
Här kommer några bilder från gårdagen då vi var ute på gården. Det första vårtecknet här är då man kan börja hacka bort isen så plattor och asfalt kommer fram :-P

Skärtorsdag

Halli Hallå! Är det idag vi drar till Blåkulla? ;-) Hade vart trevligt kan jag tänka mig hehe
Våra helgplaner har ändrats pga sjukdom men det kommer bli en bra påsk för oss ändå har jag bestämt :-)

Igår fick vi celebert besök av 2 svägerskor och 2 stycke bebis. Å vad de är små och goa. Gäller att passa på att hålla dem nu för de växer så snabbt och sen vill de ju bara springa omkring och inte alls sitta hos den här tanten :-P

 

Just då de hade klätt sig för att åka kom vi på att inga bilder tagits. Fram med kameran (i-phonen) bara och ta på de små trollen. Här sitter lilla Elsa i babyskyddet klädd i sin fina rosa jacka :-)

 

 

Anton provsitter i Edvins myshörna. Nästa gång får vi läsa lite böcker tror jag :-)

Inskolning påbörjad och lite snopet avslutad

Vi började med inskolningen på Edvins dagis igår. Då var vi där 1 timme. Idag stannade vi där i 2 timmar och han åt lunch med de andra barnen. Det har gått bra och han är så trygg i sig själv vilket känns jätte bra :-)
I em fick jag ett samtal om att Edvin har fått ett erbjudande om dagmamma, vårt förstahands val. Lite konstigt känns det då vi hunnit påbörja inskolningen på dagiset men jag känner ändå en lättnad. Jag är inte särskilt förtjust i dagis. Men såklart hellre det än en dålig dagmamma. Nu hoppas jag att hon är bra :-) Den nya inskolningen börjar nog nästa vecka, väntar att dagmamman ska ringa så vi kan bestämma.

Fy farao vilken huvudvärk jag haft i 2 dagar. Går inte bort med Alvedon. Tror det kommer från nacken då jag känner hur det spänner där och i ryggen. Blir illamående och har inte varit hungrig fast godis har slunkit ner konstigt nog. Eller det är inte så konstigt för att vara mig då det kan vara så ibland. Men idag har vart lite bättre än igår så det går väl åt rätt håll.

Inga bilder har tagits senaste dagarna så det blir en suddig bild på Edvin mig och lilla goa Hanna sen i lördags då vi var hos Sofia och fikade.

Intersport och fikabesök

Söndagen börjar lida mot sitt slut. Den började som vanligt nu för tiden med barnskrik kl 6 och lite senare kaffe och den dagliga danmsugningen. Efter lunch åkte vi till Intersport och köpte gympaskor till Keyvan och fodrade stövlar till Edvin som börjar inskolningen på dagis imorgon. Jag har blandade känslor inför det. Att han är så stor att han ska börja på dagis samtidigt som han är så liten, min lille gubbe. Men nu har han i alla fall bra kläder för att vara ute i det kommande slasket :-)
Då vi kom hem stannade vi ute på gården och njöt av vårsolen. Jag pyntade riset vi plockade igår och nu står det på bron och lyser upp med knalliga färger. Lite senare kom Ann och Mira och åt mellis med oss. Småttingarna lekte och hade skoj medans vi planerade påskbuffe då vi ska tillbringa en dag hos dem i deras husvagn som är uppställd i Vindeln. Då blir det slalom för Keyvan & Liam och Keyvan håller på att längta ihjäl sig. Vi andra nöjer oss nog med en stor sol hehe ;-)
Ikväll jobbar Emil sista passet och sen kör han hemåt från Kiruna. Han dyker väl upp här framåt småtimmarna :-)
Nu blir det slappelislapp i soffan en stund innan sängen kallar.

Kaffe med tjejerna och påskris

Morgonen började effektivt med tvätt, dammsugande och våttorkning av golv. Sen efter lunch åkte vi till Sofia och barnen igen. Där var även Ann och hennes barn så vi blev en hög :-) Kaffeslurkande och sen gav vi oss ut för att hitta lite påskris. Sofia tog oss ner till sjön och ut på isen för att komma åt lite ris längs landkanten. Alla vi tre hade barnvagnar och det var inte busenkelt att styra dem på snöklädd is men på något vis gick det ändå :-P

Här fikas det och snackas för fullt

 
 
 
Edvin fick sin allra första isglass. I början var han inte alls impad av den men så snart han förstod att det smakade gott blev den poppis.
 
 
Edvin på boben med söt liten Mira bakom
 
Hemma igen fixade Keyvan och jag snabbt ihop pizza som vi åt tillsammans på vardagsrumsgolvet framför tv:n. Edvin tyckte det var spännande att sitta och äta där. Lite som att ha picknick :-)
Nu är det kväll och det blir säkert Fångarna på fortet för keyvan och mig. och gårdagens kladdkaka förstås :-P
Hoppas ni har det bäst!

 

Torsdag & fredag

I torsdags blev det inte något bullbak här hemma, istället åkte vi och hälsade på Sofia och barnen. Mycket bättre :-D Där blev vi kvar tills det var dax att åka hemåt och börja med maten.

Igår åkte vi till Strömpilen med Annso. Jag kämpade med att inte titta på så mycket fina kläder till mig genom att hålla mig till barnavdelningarna och blinda för resten. Gick bra och endast lite kläder till barnen inhandlades ( och det är ju typ roligare än att handla åt sig själv hehe). Edvin sov snällt i vagnen under tiden vi var där och på Maxi. När vi var färdiga där åkte vi ner till stan för att hämta Keyvan från skolan och sen vidare hem till oss. Annso åt fredagsmiddag med oss och det blev inget mindre än tacos ;-) Keyvan bakade kladdkaka till fredagsmyset. Det har som blivit hans göra senaste veckorna :-)
Strax efter åtta körde jag Annso hem till sig. Keyvan stannade hemma med en sovande Edvin. Hemma igen såg vi klart Gladiatorerna och sen var det bara att skutta i säng.
Har sovit rätt dåligt inatt med konstiga drömmar men ibland är det ju så och så tyckte Edvin att det var morgon strax före kl 6. Suck! När Emil kommer hem i veckan ska jag se till att ta en lååååång sovmorgon :-P

Har inte blivit så mycket bilder tagna de senaste dagarna men Annso och Edvin dokumenterades då de satt i myshörnan och busade med de gröna och lila skrän fåglarna :-)

5.42

5.42 gol den lilla tuppen och mamman hojtade trött från sin säng att han allt kunde lägga huvudet på kudden och somna om. Tyst blev han men jag hörde hur han spelade sin speldosa så sov gjorde han ju inte. Strax efter sex tröttnade han och började ylade så då var det bara att kliva upp. När man väl är uppe är det ju ganska skönt att komma igång tidigt men nja, jag hade gärna legat i sängen någon timme till.
 
Hur som helst hade vi det riktigt bra igår då vi gästade hos Annso. Hon bjöd på spenat & fetaostpaj. Jag älskar ju paj så jag var i himmelriket kan man säga ;-) Edvin somnade som planerat i bilen på väg dit så det var bara att flytta över han till vagnen så fick han sova vidare ute på hennes altan. Vi satt och prata ostört i en timme och det var så himla skönt. Sen vaknade den lille marodören och ni vet ju hur det är då man är hemma hos någon som inte har småbarn. Man springer mest efter och kollar så inget olämpligt hamnar i munnen eller att något ömtåligt ska tas sönder. Den här åldern Edvin är i är det faktiskt skönast att vara hemma hos sig själv, då kan man slappna av lite mer men samtidigt är det viktigt att han får vara hos andra och lära sig att inte fingra på allt ;-)
 
Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag eller om vi bara stannar hemma, kanske baka bullar om jag får lust ;-)
 
Bilden är från då vi städade soffan och tvättade klädseln för någon vecka sedan.

Tidig morgon

Halv sex vaknade Edvin. Ingen har väl missat att jag verkligenn avskyr tidiga mornar? Jag älskar att sitta uppe och uggla kvällar och gärna nätter och vill gärna sova till nio ;-) Sedan Edvin kom till oss och jag är ensam hemma med honom har jag som gräns att släcka sänglampan kl 23. Jag kan lägga mig vid nio men tycker att det är såååå skönt att ligga och spela eller surfa runt med telefonen. Skulle kunna ligga vaken ännu längre men för att få mina 8 timmars sömn är gränsen kl 23 och det förutsätter att han sover till 7 på morgonen.  Vilket han inte alltid gör, nästan aldrig senaste tiden.
Nåja, jag är rätt pigg nu ändå och idag är vi bortbjudna på lunch minsann. Känns kul att träffa min vän och få prata. Vi har nog inte setts sedan augusti tror jag om jag inte minns fel så vi har en del att ta igen :-)
Ha det toppen!
 

Myshörna

Förra veckan fick vi ett il och fixade en liten myshörna i Edvins rum där vi ska sitta och läsa böcker tillsammans. Vi har använt sånt som vi redan hade hemma, rosa gardiner är förvisso fint men hade jag köpt nytt hade det blivit en annan färg ;-) Då vi flyttade in här i huset hade vi planer på att måla/tapetsera i Edvins rum men tiden har gått och av olika anledningar har det inte blivit av. Nu känns det inte alls kul att göra om då vi ändå ska flytta. Men lite mysigt vill vi ju ändå att det ska vara så då fick det bli så här :-)

Det var en gång...

...ett får!!!?

Jag hatar att komma på rubriker...

Måndag idag och Emil åkte iväg mot Kiruna för en timme sedan. En hel vecka tills han kommer hem igen men vi har haft en hel del roligheter för oss veckan som gått så jag ska försöka tänka på det och då känns det lite bättre :-)
 
I lördags åkte vi till Holmsund för att göra en liten utflykt med familjen Luther. En hel del packning hade vi med oss och så traskade vi iväg dit de planerat att vi skulle åka bob och grilla korv.
Det var en fin plats och vi var ensamma där förutom en del skotrar som passerade från skogen och ner på isen.
 
 
Sofia, jag och våra 2 minsta gick ner på isen och promenerade lite. Vi kom till en liten bäck som glittrade så fint i solskenet.
 
 
Sofia & Frida
 
 
Uppe vid elden satt Magnus och Hanna och väntade på att det skulle bli glöd.
 
 
Emil höll lite koll på alla skotrar som körde på isen ;-)
 
 
Sofia försöker sno åt sig en puss :-D
 
 
Jag fastnade visst oxå på en bild. Tyvärr gjorde varken Keyvan eller Pontus det :-(
 
 
Efter några timmar frös barnen och vi packade ihop och gick tillbaka till Magnus & Sofia där vi hade vår bil.
Vi tackade för en trevlig dag i backen och åkte hemåt för att börja med middagen.
Ugnsbakade grönsaker & lax. Här är grönsakerna beredda att åka in i ugnen.  Sötpotatisen är klart godast :-P
 
Vid middagen kom vi på att det hade vart skönt att bara ligga och glo på någon film så Emil & jag åkte ner till stan för att hyra film. Keyvan skötte Edvin den lilla stunden vi var borta.
En härlig dag och kväll med andra ord :-)
 
På söndagen kom Patrik & Liam förbi på skotern. Det funkar fint att åka skoter till oss då vi har skoterleden bara bredvid. de stannade en liten stund och då de åkt var det dags för oss att åka till Maxi för att veckohandla. Skönt att ha det gjort nu :-)
 
Nu är det dax att dra fram dammsugaren, tror inte vi hann med att dammsuga igår så det behövs VERKLIGEN idag.
Hoppas ni har en fin start på veckan :-)

Lördag 16 mars

Tiden, lusten och framförallt orken saknas just nu och därför har jag varit riktigt kass på blogga men nu kommer i alla fall ett litet inlägg :-)
I torsdags åkte jag Emil & Edvin till Leo's lekland. Första besöket för lille gubben och han tyckte att allt var så spännande. Otäckt var det att vara i gångarna lite högre upp så det blev att hålla sig till marknivån. Allra roligast var nog trehjulingarna. Även lastbilen var kul att ratta i :-) Vi åt lunch där och så lekte vi en stund till innan vi åkte därifrån. Helt perfekt att åka dit en förmiddag mitt i veckan. Var kanske 10 föräldrar där med sina barn och det var inte högljutt och jobbigt. Nästa ledigvecka Emil har ska vi testa ett av de andra leklanden vi har här i stan :-)

Igår åkte vi till Husum och hälsade på Johanna, Conny och Anton. Kollade in deras nya kök som verkligen blev ett lyft :-D och så fikades det och surrades en del innan vi körde hemåt igen och då var det bara att ställa sig och steka köttfärs då det skulle ätas tacos. Mycket gott blev det. Emil tillbringade hela kvällen och natten i sitt garage och Keyvan bakade kladdkaka som vi åt till Gladiatorerna :-)
I morse vaknade Edvin kvart i sex och jag formligen avskyr att kliva upp tidigt. Men med tanke på att Emil kom hem halv fyra inatt/morse så kändes det som att det inte var läge att be honom kliva upp hehe ;-)

Nu har vi lite soffmys och på några timmar ska vi ut och åka pulka/ bob i Holmsund med familjen Luther. Grilla korv och kanske få lite sol på det vinterbleka ansiktet :-)
Vad hittar ni på idag?

Veckans matsedel 11

Här kommer veckans matsedel, bättre sent än aldrig hehe Som jag skrev tidigare kom vi fram till vad vi skulle äta under veckan inne på Maxis frukt och grönsaksavdelning och därmed blev den nog ganska trist. Ungefär lika trist som de senaste veckornas matsedel har varit, hoppas min matisnpiration kommer tillbaka snart :-)
 
Måndag: Makaroner & köttfärssås
 
Tisdag: Pytt i panna med stekt ägg & rödbetor
 
Onsdag: Spagetti & skinksås
 
Torsdag: Ugnspannkaka
 
Fredag: Tacos
 
Lördag: Lax med ugnsbakade grönsaker
 
Söndag: Korvgryta

Sol, kyla och stan

God morgon tjejor!
Hur har ni det ? Här lyser solen och tidigare i morse hade vi -22 grader. Våren känns långt borta men solen gör en glad.
 
Igår var vi och hälsade på hos det dagis (ja okej då, förskola) som Edvin ska börja. Kändes helt okej. Personligen är jag mer för dagmamma men det förutsätter att det är en bra sådan förstås. Nu blir det dagis tills vi får en dagmamma alltså och det ska nog gå bra det med. De är 13 barn 1-2 år i gruppen och tre heltidsanställda. Nackdelen är att dagiset är långt ifrån var vi bor men om jag jobbar så ligger det i princip efter vägen så då är det inga problem alls med det tycker jag :-)
Efter vårt besök åkte vi till Maxi och veckohandlade. Hade inte gjort någon matplanering alls för den här veckan så vi stod inne på fruktavdelningen och hittade på vad vi ska äta hehe Det farliga med det är att man missar att köpa hälften men jag hoppas vi fick med det mesta i alla fall :-)
 

Nu sitter jag här halvsminkad, ska iväg på stan med Ann så det är väl bäst att jag sminkar mig färdigt så jag inte glömmer bort det. Hade vart mindre lustigt faktiskt ;-)
Och hur ska det gå med mitt köpstopp ? Kommer bli en jävla prövning helt enkelt för jag vet att jag har svårt att låta bli att köpa något ifall jag vill ha det. Får försöka hålla oss till barnklädesavdelningar för lite kläder till Edvin behövs ju alltid, speciellt nu då han ska börja på dagis. Där ska det finna två extra av allt i en låda. Och så måste jag se om jag hittar en skridskohjälm för det måste alla barn ha på sig då de är ute och leker nu på vintern då det är isigt och halt och om de ska åka pulka. Och en märkpenna att märka upp alla kläder. Eller ska jag köpa sådana där små lappar man kan beställa med namn och litet motiv på som jag tror att man stryker fast på plagget ? Hur har ni märkt era barns kläder ?
Nä nu måste jag fixa mig, hoppas ni får en fin dag <3
 

Ny vecka

Så var det ny vecka igen, hej vad det går. Vad tyckte ni om melodifestivalen i lördags? Jag gillar Robin, tycker han sjunger bra och jag tyckte låten med var riktigt bra. Om han var rätt vinnare? Tja, fanns ju andra som oxå var bra och jag bryr mig nog inte så hårt. Vi ska väl ändå inte vinna två år i rad ;-)

Gårdagen blev lugn, vi var ute på gården ett tag och så blev det lite städ och plock inne. Edvin målade och det mesta målade han på sina händer och ben ;-) Keyvan pluggade inför ett prov och jag förhörde honom.


I morse klev vi alla upp samtidigt och skjutsade Keyvan till skolan. Hoppas det går bra för han att ordna nytt busskort efter skolan så det inte strular och håller på :-S
Nu är det snart lunchdax här hemma men först ska jag slita av soffklädseln så den kan tvättas. 6 månader sen sist nu. Hur ofta tvättar du soffan? Här blir det var sjätte månad och såklart oftare om det finns behov av det. Hundar och barn är riktiga smutsfällor ;-)

                                                                  Det lilla ludret

Tips i toppklass

Här kommer ett tips i toppklass. För att undvika onödig shopping (finns sån ??? hehe), tag med dina barn på stan ;-P Jag var sugen på att gå in i både den ena och den andra affären men med en trulig tonåring och en 1½ åring försöker man göra stadsvistelsen så snabb och smidig som möjligt och bara göra det man absolut måste.
Busskort skulle fixas till Keyvan men det sket sig då de hade kösystem just nu pga att alla måste byta sina busskort och det går inte att åka med de gamla från och med på måndag. Så det var lite kaosartat kan man ju säga. Vi tog en kölapp och hade drygt 100 st före oss :-S Så vi gick iväg för att handla lite leksaker och äta lite snabbt och då vi kom tillbaka efter ungefär en timme hade vårt nummer så klart precis varit. Suck och stön! Jag tyckte väl att vi hade kunnat ta en ny lapp och fördrivt en timme till på stan men tonåringen hade väldigt bråttom hem för att spela ett nytt tv-spel som vi köpte. Så på måndag måste jag köra in honom till skolan så får han gå och fixa nytt busskort efter skolan.
 
Edvin fick sig ett gäng nya leksaker och hans favorit blev denna lilla skoter.
 
Här kommer några bilder från gårdagen som vi spenderade hemma hos barnens mormor.
 
Små små fotspår där Edvin traskat fram.
 
 
Traktorer är av stort intresse och här springer visst Fanny förbi i full galopp :-D
 
Med världens bästa mormor.
 
 
Keyvan satt mest uppe i snöhögen och kastade snöklumpar åt Alice .-P
 
 
Min skugga blev väldigt lång hehe
 
Jag var in på Anitas blogg och snodde till mig två bilder på Edvin och mig som hon tog då vi åkte bob häromdagen.
Hennes fina blogg hittar ni här ---> http://anitabjohansson.blogg.se/  Jag har rejäla problem att få till en ordentlig länkning :-S
 
 
 
 
Kycklingen ligger i marinad och till den ska vi äta pommes, enkelt och gott, sånt gillas :-)
Hoppas ni har det gott och får en bra lördagskväll. Ska ni se på mellon ?
Kramis!

Fredag 8/3

Go kväll! Och förlåt för en jäkligt tråkig rubrik ;-) Hoppas ni har det bra i sofforna där hemma. Keyvan och jag sitter parkerade framför Gladiatorerna men vi halvkollar nog bara för vi sitter med varsin telefon och spelar och småpratar. Vi har ätit kladdkaka som Keyvan bakat och till middag åt vi pizza som han oxå hade lagat. Min duktiga tonåring.
Tidigare idag åkte vi till min mamma för att hälsa på. Vi fikade lite och ock gick sen ut. Försökte oss ut på en promenad men nere vid sjön blåste det väldans kallt så vi vände och gick tillbaka och var ute på gården istället. Edvin var intresserad av traktorn även om han till en  början var lite skraj för den. Stod en bit ifrån och pratade massor och pekade, så söt min lille prins :-)
Jag skriver det här inlägget med min iPhone och då brukar det gå segt om jag lägger ut många bilder så det blir bara en, resten kommer imorgon :-)

Samisk vecka

Dagen idag var minst lika trevlig som gårdagen. Så roligt att ha det bra två dagar i rad :-D
Vi packade ihop oss efter lunch och åkte till Anita och Filip. De var redo för att göra dagen med oss. Lite kulturella skulle vi minsann vara då det är Samisk vecka här i Umeå. Vi promenerade upp till Gammliaområdet som är otroligt fint. Tyvärr glömmer jag bort det och är inte där så ofta som jag kanske borde.
 
Här kämpar vi med varsin barnvagn upp för en väldig backe som bara var en nertrampad stig. Jag hade tur som fick hjälp av Keyvan och därför kunde jag fota lite ;-)
 
 
Så himla fina renar hade de där. Jag har nog bara sett ganska fula och luggslita renar tidigare så jag blev lite förvånad hur gulliga de var :-D
 
 
2 fotoskygga killar ;-)
 
 
Sen tröttnade vi lite på renarna och bestämde oss för att sätta oss vid en eld och fika vårt medtagna fika.
Edvin tyckte att kakan var det godaste vi hade med oss och det smulades något fasligt ;-)
 
 
Filip hade fått en choklad-musch som skulle torkas bort :-D
 
 
Keyvan började frysa så vi tog chansen att gå in och värma oss i en skogskåta där vi oxå fick höra lite om hur det var att bo så. Sitta på renskinn och känna lugnet.
 
 
 
Sen promenerade vi tillbaka och jag tog mina killar och åkte hem. Väl hemma mös vi i soffan med äppelbitar och lite barn tv. Ibland är livet inte så tokigt :-)

 
 
 
Taggar: Gammlia, Samisk vecka, renar, skogskåta, utflykt;

Se upp i backen...

Idag har vi roat oss tillsammans med finaste Anita och Filip. Vi blev bjudna på smarrig äppelpaj och Edvin fick leka med Filips alla roliga leksaker, vilken lycka :-D Sen klädde vi på oss och gick till en lämplig backe och där åkte vi bob. Kul var det, synd bara att det blåste kallt men det var skönt att vara ute i alla fall :-P

Dagens "vill ha"

Såg just dessa, enligt mig skitsnygga, skor. Jag har alltid varit svag för mocka så jag är inte särskilt förvånad att jag föll för dem. Det enda som förmodligen är det avgörande att jag inte kommer köpa dem (förutom mitt köpstopp som jag har denna månad) är det att klacken är aningens för hög. 8 cm och jag vill helst inte att den är mer än 5 cm. Jag blir så förbenat lång och jag tycker jag är lång som jag är utan klackar hehe :-D
Men snygga är de!
 
De kostar 1795 kr och du hittar dem här ---> http://www.tintinstyle.se/alca/p/5761 
 
Taggar: Skor, mode, munderingskompagniet, tintinstyle;

Natti Natti

Nu går ögonen i kors, dags att sova alltså. Vad morgondagen har i sitt sköte återstår att se, jag är sugen att hitta på något :-)
Natti Natti du fina!

Broccolisoppa

Igår hade Keyvan en kompis hos oss hela dagen. Han blev kvar över middagen och jag tänkte att maträtten som stod på tur nog inte skulle gå hem. Keyvan är inte överförtjust i just broccolisoppa men det visade sig att hans kompis tyckte det var jätte gott :-D Snopen men glad blev ju jag. Därför tänkte jag att eftersom att receptet är superenkelt kanske det finns fler som vill testa en god soppa :-)
 
Broccolisoppa 4 portioner
 
1 lök
250 gram broccoli
1 liter vatten
2 tsk cyrry
2 svampbuljongtärningar
1 burk lätt creme fraiche
 
Stek löken, häll i vattnet och de övriga ingredienserna och koka en stund, vänta med creme fraichen till sist. Mixa och servera med en råkostsallad och ett gott bröd.
Taggar: Broccolisoppa;

Veckans matsedel 10

Här kommer den, världens tråkligaste matsedel, nästan så trist att den inte är värd att skrive hehe ;-)
 
Måndag: Broccolisoppa
 
Tisdag: Korv & makaroner
 
Onsdag: Ugnspannkaka
 
Torsdag: Köttbullar & potatis
 
Fredag: Kyckling & pommes
 
Lördag: Hemmagjord pizza
 
Söndag: Lasagne
Taggar: mat, matsedel;

Måndag

Så var det måndag igen. Här börjar sportlovet nu för Keyvan och han tycker det ska bli sååå tråkigt att inte måsta kliva upp på mornarna, sitta vid skolbänken hela dagen och sen komma hem med massor av läxor ;-)
 
I helgen hade jag mannen borta mellan lördag och söndag. Han hade skoter och husvagnsmys med några kompisar. Jag och Edvin åkte till Sofia och barnen (hennes gubbe var på samma tillställning som min) och där hade vi trevligt i några timmar :-)
Jag var på väg att vända om och köra hem igen då jag var på väg dit för det var ett himla oväder. Stormvindar och snö som yrde och kom i virvlar så bitvis såg jag inte ett smack, varken vägen eller mötande bilar. Skitläskigt. Som tur var gick det bättre att köra hemåt för då snöade det inte längre i alla fall.
 
Nu ska vi åka och veckohandla och senare åker karln iväg till Kiruna för att jobba till nästa vecka. Känns så förbaskat oinspirerad att laga mat just nu så jag tror jag storknar. Veckans matsedel kommer vara kass och bara halvfabrikat hehe
 
Hoppas ni har en bra start på veckan :-)

8 sanningar om mig själv

Jag har i några andra bloggar sett utmaningen "8 sanningar om mig själv" och tänkte att jag skulle ta mig an den.
Istället för att skicka vidare utmaningen till 5 andra bloggar låter jag den ligga öppen för den som vill.
Utmaningen går alltså ut på att skriva 8 snningar om sig själv, vad som helst :-)
 
1. Jag har aldrig någonsin varit full (tycker alkohol smakar skit, förutom någon enstaka likör), aldrig rökt (luktar förfärligt och är äckligt) och aldrig heller snusat, usch och blä ;-)
 
2. Jag är 10 år äldre än min sambo.
 
3. Konflikträdd.
 
4. Tror på "spöken"
 
5. Sjukt snuskig humor och jag älskar att vara barnslig.
 
6. Jag och min vän E-L har haft en massa olika smeknamn på olika salsakaraktärer genom åren, för att ingen ska förstå vem vi pratar om i sammanhanget. Några jag kommer på så här lite snabbt är: Buffeln, Ålen, Den uppblåsbara sköldpaddan, Brunte, HIV-mannen (om han har HIV vet vi ju inte, förfärligt hemskt namn), Chokladpralinen, Svett-tarmen, Muppen, Semlan, Storken, Snurre Sprätt, Hälge Älg och så några samlingsnamn: Steppsvettare & Trollflöjtare hehe. Inget är illa menat :-)
 
7. Har moonat på ICA Kvantum i Sickla, ute på parkeringen alltså haha. Remember Therese ?  ;-)
 
8. Under en period i mitt liv bodde jag i Stockholm och jobbade då på Kicks. Den sommaren hade vi tjejer som jobbade tillsammans alla blivit tilldelade varsin "badpojke", så klart var allt på skoj och vi skrattade gott åt allt. Min badpojke var Bingo Rimer och en bild på honom satt fastklistrad på mitt skåp. Jag minns inte de andras mer än att någon hade fått Bert Karlsson.
Hur som helst hände det en del roliga incidenter kring detta som vi hade väääldigt kul åt.
När jag sedan efter några månader flyttade tillbaka till Umeå igen fick jag ett brev i brevlådan från brudarna på Kicks. En kväll hade de vart ute och partat och så klart hade de träffat på Bingo Rimer och sa att de kände en tjej som var såååååå kär i honom (vilket jag ju inte alls var, jag hade ju fått honom som badpojke just för att jag INTE gillade han hehe). Så de fixade en liten hälsning  på ett kvitto, skrivet med en läpp penna av Bingo, de ni ;-)
 
Taggar: Bingo Rimer, sanningar, utmaning;

Hej fredag!

Jag sov till halv elva idag, inte klokt, och jag kan säga att jag lätt hade kunnat ligga kvar resten av dagen men upp klev jag ändå. Fick i mig frukost och medans Emil städade klädde jag på Edvin och tog ut han för att sova i vagnen.
Nu sitter jag här och funderar på om jag ska ta tag i att bädda rent i sängen eller om jag ska skjuta upp det till senare ;-)